Μπάσκετ Γυναικών: Ο Αστέρας μέσω… wild card στην Α2 Εθνική κατηγορία!

Επισημοποιήθηκε η απόφαση της ΕΟΚ να δώσει το δικαίωμα στην ομάδα της Καβάλας να συμμετέχει στον 3ο όμιλο, στη θέση των Αργοναυτών Αγρινίου

Μετά από 14 χρόνια η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αστέρα Καβάλας επιστρέφει στην Α2 Εθνική κατηγορία! Μπορεί αυτή η άνοδος να μην ήρθε αγωνιστικά, αλλά μέσω… wild card από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προκειμένου να καλυφθεί η κενή θέση που προέκυψε από την απόφαση των Αργοναυτών Αγρινίου να μη συμμετέχουν στη διοργάνωση, όμως ακόμα και έτσι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Δημήτρη Αϊβαζίδη, μιας και οι «επιλαχόντες» ήταν αρκετοί και η ΕΟΚ επέλεξε τον Αστέρα.

Η αποστολή των γυναικών του Αστέρα μόνο εύκολη δε θα είναι, ωστόσο όπως τονίζεται στην ανακοίνωση – επισημοποίηση της θετικότατης αυτής εξέλιξης η υπόσχεση που δίνεται είναι ότι θα γίνει ότι είναι δυνατό για να εκπροσωπηθεί επάξια η ομάδα στη δύσκολη κατηγορία.

Ιστορική ημέρα για τον σύλλογο

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΣΑΚ Αστέρα αναφέρει: «Σήμερα 05/10/22 ανακοινώθηκε επίσημα στην ομάδα μας η συμμετοχή των Γυναικών στην Α2 Εθνική κατηγορία! Μια Ιστορική μέρα για το σύλλογο αφού θα αγωνιστεί ξανά σε αυτήν την κατηγορία 14 χρόνια μετά την τελευταία ιδιαίτερα επιτυχημένη επταετία που αγωνίστηκε σε αυτήν την κατηγορία (2001-2008). Η ομάδα μας κλήθηκε να αντικαταστήσει την ομάδα των Αργοναυτών Αγρινίου που δήλωσε παραίτηση.

Η Διοίκηση κινήθηκε συντονισμένα και αποτελεσματικά και η ΕΟΚ αφού εκτίμησε την ιστορία της ομάδας αλλά και τη δυναμική παρουσία της όλα αυτά τα χρόνια στο γυναικείο μπάσκετ μας τίμησε με την επιλογή της ομάδας μας ανάμεσα σε άλλες υποψήφιες ομάδες! Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εκπροσωπήσουμε επάξια την ομάδα μας σε αυτήν τη δύσκολη κατηγορία»!

Στον 3ο όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αστέρας δε θα συμμετέχει στον 4ο όμιλο της Α2 Εθνικής, όπως η άλλη ομάδα της Καβάλας που συμμετέχει στην κατηγορία δηλαδή οι Πάνθηρες, αλλά στον 3ο. Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ για τον προβιβασμό του Αστέρα αναφέρει: «Μετά την αποχώρηση του ΑΣ Αργοναύτες Αγρινίου από την Α2’ Εθνική κατηγορία Γυναικών, έγινε αποδεκτή με την υπ’ αριθμ. 23/04-10-22 απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ η δήλωση του Σωματείου ΣΑΚ Αστέρας να αγωνιστεί στην θέση του παραπάνω σωματείου στον 3ο όμιλο της Α2’ Εθνικής κατηγορίας».