ΕΠΣ Καβάλας: Επίκειται άρση του «λουκέτου», ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του κυπέλλου

Αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία με την οποία η ΕΠΟ ελπίζει ότι θα μπορούν και τα σωματεία που δεν βρίσκονται στο αθλητικό Μητρώο να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα

Θετικές εξελίξεις φαίνονται στον… ορίζοντα σε ότι έχει να κάνει με την άρση του αδιεξόδου στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μιας και φαίνεται ότι οι πιθανότητες να βρεθεί κάποια λύση και να ξεκινήσουν οι διοργανώσεις στις ΕΠΣ είναι πολλές. Η κρίσιμη ημέρα για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, που έχουν διακοπεί με απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ, λόγω των κυρώσεων του νόμου στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, είναι η Πέμπτη 13/10.

Η κρισιμότητα έγκειται στο γεγονός ότι εκείνη την ημέρα θα ψηφιστεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης η τροπολογία του υφυπουργού αθλητισμού που δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία που έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα χωρίς την εφαρμογή των κυρώσεων του νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες το «plan A» της ΕΠΟ είναι να γίνει μία αλλαγή στην τροπολογία ώστε να μην θεωρείται η ειδική αθλητική αναγνώριση ως αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή ομάδων στα πρωταθλήματα και για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοσίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και για τη συμμετοχή όσων σωματείων στερούνται αθλητικής αναγνώρισης, αλλά έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο. Εφόσον αυτό γίνει δεκτό, και δεδομένου ο χρόνος πιέζει τα σωματεία, θα ληφθεί απόφαση έναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Το πρόγραμμα των αγώνων του κυπέλλου

Εν όψει αυτών των εξελίξεων η ΕΠΣ Καβάλας προχώρησε στη δημοσιοποίηση του προγράμματος του 1ου γύρου του κυπέλλου. Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά: «Εν αναμονή ενδεχόμενης άρσης της απόφασης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για αναστολή όλων των ερασιτεχνικών επίσημων αγώνων, κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Υφυπουργείου Αθλητισμού, γίνεται γνωστό από την Επιτροπή Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας το πρόγραμμα της Α’ φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας για την περίοδο 2022-2023».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: