Καβάλα: Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στο Κλειστό Γυμναστήριο των Ποταμουδίων!

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ θα βρεθεί στην πόλη, προσκεκλημένος των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας και ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας

Οι Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας και ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας, ετοίμασαν μια μεγάλη έκπληξη για όλους τους φίλους του μπάσκετ, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στις 11:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο των Ποταμουδίων θα βρεθεί μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο λόγος για τον κορυφαίο Έλληνα σουτέρ, αρχηγό της Εθνικής Ομάδας, αλλά και του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι ο πολυνίκης του αθλήματος στην Ελλάδα καθόσον έχει κατακτήσει συνολικά περισσότερους από 25 τίτλους και αποτελεί και μία από τις 50 κορυφαίες προσωπικότητες στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην ιστορία της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, κερδίζοντας τον διαγωνισμό τριπόντων του Ελληνικού All-Star Game τρείς φορές και έχοντας ποσοστό καριέρας στα τρίποντα πάνω από 41%.

Αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του σε μία μόνο ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Έχει ύψος 2,05 μ. και αγωνιζόταν στη θέση του σμολ φόργουορντ. Διετέλεσε αρχηγός του Παναθηναϊκού για περίπου μία δεκαετία και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας για πέντε χρόνια, έχοντας αγωνιστεί με το Εθνόσημο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια.

Έχει κατακτήσει ως αθλητής συνολικά:

  • 1 διηπειρωτικό
  • 5 κύπελλα πρωταθλητριών Ευρώπης
  • 11 πρωταθλήματα Ελλάδας
  • 8 κύπελλα Ελλάδας
  • 2 τρίπλ κράουν
  • 1 πρωτάθλημα ως προπονητής του Παναθηναϊκού

Σημειώνεται ότι η παρουσία του στο Κλειστό Γυμναστήριο των Ποταμουδίων θα συνδυαστεί με τη διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων από τις 09:00 ως τις 13:00, όπου θα συμμετάσχουν αθλητές γεννημένοι από το έτος 2009 έως το έτος 2013, από τις Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης της Αγίας Βαρβάρας και του Αστέρα Καβάλας.