Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στην Καβάλα: Ένα όνειρο μπασκετικής… νυκτός έγινε πραγματικότητα για τους μικρούς αθλητές [φωτογραφίες]

Το μεγαλύτερο τρίποντο του κορυφαίου Έλληνα σουτέρ, τα χαμόγελα των παιδιών στο Κλειστό Γυμναστήριο των Ποταμουδίων, μετά από πρωτοβουλία των Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας και ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας

Μια σημαντική στιγμή για την Καβάλα, τα Ποταμούδια και κυρίως, τους μικρούς φίλους του μπάσκετ, με τις Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας και ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας, ετοίμασαν μια μεγάλη έκπληξη για όλους τους φίλους του μπάσκετ, ανεξαρτήτου ηλικίας, φέρνοντας το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στο κατάμεστο από κόσμο Κλειστό Γυμναστήριο των Ποταμουδίων μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον κορυφαίο Έλληνα σουτέρ, αρχηγό της Εθνικής Ομάδας, αλλά και του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Εκτός των άλλων, όμως, είναι ένας απλός και προσιτός άνθρωπος, ο οποίος «βρίσκεται δίπλα στον αθλητισμό και στην καλαθοσφαίριση, δίπλα στους περιφερειακούς συλλόγους, αλλά και σε κάθε παιδί που ονειρεύεται να κοινωνικοποιηθεί μέσα από το μπάσκετ και να χαράξει τη δική του πορεία», όπως αναφέρει ο ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας σε ανακοίνωσή του.

«Ήταν επίσης χαρά μας να συνδιοργανώσουμε με τον Αστέρα Καβάλας την εκδήλωση αυτή. Ήταν ένα δείγμα του τι πρέπει να πρεσβεύει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Κύτταρα διάσπαρτα που αν δεν ενωθούν δεν μπορούν να σχηματίσουν ιστό και να δώσουν ζωή. Και βέβαια υποσχόμαστε ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή», συμπληρώνει.

Οι πλέον κερδισμένοι, όμως, ήταν οι μικροί φίλοι του μπάσκετ που είδαν από κοντά έναν μεγάλο αθλητή του αγαπημένου τους αθλήματος, φωτογραφήθηκαν και συνομίλησαν μαζί του, σε ένα κατάμεστο γυμναστήριο.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που αγκάλιασε την εκδήλωση, γέμισε το Κλειστό Γυμναστήριο Ποταμουδίων και απέδωσε τις τιμές που αξίζουν στον τεράστιο αυτό αθλητή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά, που δεν τους δίνεται η ευκαιρία να δούνε από κοντά αθλητές αυτού του βεληνεκούς, να παραδειγματιστούν και να ονειρευτούν. Ανταποκρίθηκαν άμεσα και απέδειξαν ότι τα αντανακλαστικά της νεολαίας είναι έτοιμα να επαναφέρουν τα αθλητικά ιδεώδη και πάλι σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας μας. Τέλος θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσαμε τους χορηγούς της εκδήλωσης, τα Φυτώρια Βουδουλάκη και το ξενοδοχείο Ostracon Suites, που κάλυψαν τα έξοδα της εκδήλωσης, σε ήχο, φωτογραφία και βίντεο», σημειώνει ο ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων, όπου συμμετείχαν αθλητές γεννημένοι από το έτος 2009 έως το έτος 2013, από τις Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης της Αγίας Βαρβάρας και του Αστέρα Καβάλας.

*Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας