Γ’ Εθνική: «Μέση λύση» για τον αριθμό των ομίλων

Όπως δείχνουν τα πράγματα πάμε για 5 ομίλους των 14 ομάδων στο πρωτάθλημα – Ποιες είναι οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον 1ο όμιλο

Ούτε σε τέσσερις ομίλους, όπως προβλέπεται στην προκήρυξη, ούτε σε έξι όπως ειπώθηκε από την πλευρά της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ στην τηλεδιάσκεψη που είχε με ομάδες της κατηγορίας θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Όπως αποφασίστηκε την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, το νέο πρωτάθλημα, που θ’ αρχίσει στις 13/11 θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα σε πέντε ομίλους των 14 ομάδων. Η αρχική απόφαση για τέσσερις ομίλους άλλαξε επειδή λόγω της καθυστερημένης έναρξης, δεν θα επαρκούν οι ημερομηνίες. Η άλλη πρόταση για έξι ομίλους απορρίφθηκε επειδή θα υπάρχουν όμιλοι με 11 ομάδες – αριθμός που θεωρείται μικρός για όμιλο πρωταθλήματος.

Ο συνολικός αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος είναι 70 (δήλωσε συμμετοχή και ο Αγρ. Αστέρας που απειλούσε ότι αν δεν προβιβαστεί στη SL2 θα απέχει) με την επιφύλαξη της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου επί της προσφυγής του Πανδραμαϊκού.

Οι Ομάδες της Γ’ Εθνικής

Με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με τους 5 ομίλους, οι σύλλογοι της ΑΜΘ θα είναι στον 1ο όμιλο (9 ή 10 ανάλογα με την έκβαση της περίπτωση του Πανδραμαϊκού) και απ’ εκεί και πέρα στον ίδιο όμιλο θα είναι η ΕΠΣ Σέρρων (1 ομάδα). Απ’ εκεί και πέρα από την ΕΠΣ Θεσσαλονίκης υπάρχουν 4 ομάδες και από μια σε ΕΠΣ Κιλκίς και Χαλκιδική. Συνολικά δηλαδή θα υπάρχουν 16 ή 17 ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα οι 2 ομάδες της Θεσσαλονίκης και μια της Χαλκιδικής θα «μετακομίσουν» στον 2ο όμιλο. Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική είναι οι εξής:
ΕΠΣ Έβρου: Ένωση Αλεξανδρούπολης
ΕΠΣ Θράκης: Πανθρακικός
ΕΠΣ Ξάνθης: Άρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης
ΕΠΣ Καβάλας: ΑΟ Καβάλα, Βύρων Καβάλας, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου, Νέστος Χρυσούπολης
ΕΠΣ Δράμας: Δόξα Δράμας, (Πανδραμαϊκος;)
ΕΠΣ Σερρών: Απόλλων Παραλιμνίου
ΕΠΣ Μακεδονίας: Θερμαϊκός, Καμπανιακός, Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας, Αγροτικός Αστέρας
ΕΠΣ Κιλκίς: ΠΑΟΚ Κρηστώνης
ΕΠΣ Χαλκιδικής: ΑΟ Χανιώτης