ΕΟΣ Καβάλας 1933: Ανάβαση στα 2.364 μέτρα στα Τζουμέρκα της Άρτας [φωτογραφίες]

9 ώρες κυκλικής πορείας 17 χιλιομέτρων στις απόκρημνες πλαγιές του βουνού-Η επόμενη εξόρμηση θα γίνει στα γεφύρια της περιοχής του Αχλαδοχωρίου Σερρών

Συνεχίστηκαν οι δράσεις του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 όλο τον μήνα Οκτώβριο. Το τριήμερο 28-29-30 Οκτωβρίου 21 μέλη και φίλοι του Συλλόγου τον ακολούθησαν στην εξόρμηση που διοργάνωσε στα Τζουμέρκα της Άρτας.

Η ορειβατική ομάδα με ορμητήριο το καταφύγιο του Καταρράκτη περπάτησε τη «Σκάλα Σταμάτη», ένα εντυπωσιακό και στενό ποιμενικό μονοπάτι χαραγμένο περίτεχνα στην απότομη πλαγιά και κατάφερε να ανέβει στις 2 ψηλότερες κορυφές του βουνού, στην Πλάκα (2.364 μέτρα) και στο Καταφίδι (2393 μέτρα).

Όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της 9ώρης κυκλικής πορείας των 17 χιλιομέτρων, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τους απόκρημνους και επιβλητικούς όγκους του βουνού, χαρακτηριστικό γνώρισμα των Τζουμέρκων, ενώ βοηθούμενοι από τον ηλιόλουστο καιρό, θαύμασαν την πανοραμική θέα της νότιας Πίνδου με τις αναρίθμητες κορυφές που διαγράφονταν στον ορίζοντα.

Τον Οκτώβριο είχαν προηγηθεί οι εξορμήσεις του ορειβατικού σε Βουλγαρία και Ροδόπη ενώ συνεχίζονται τα μαθήματα αναρρίχησης για μικρούς και μεγάλους στην πίστα του διαθέτει ο Σύλλογος στο Δημοτικό Στάδιο.

Η επόμενη εξόρμηση έχει προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου 2022 με πεζοπορία στα γεφύρια της περιοχής του Αχλαδοχωρίου Σερρών.