ΑΟ Καβάλα: Θλίψη για τον θάνατο του Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι

Ο Πολωνός ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε στην Καβάλα το 1997, έφυγε από τη ζωή μια εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 48 χρόνια

Θλίψη στον κόσμο του αθλητισμού έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής της Καβάλας και του Παναθηναϊκού, Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης (3/11) σε ηλικία 48 ετών. Ο εκλιπών απεβίωσε μια εβδομάδα πριν από τα 48α γενέθλιά του, έχοντας ζήσει μια πολυτάραχη ζωή με πάθη και εξαρτήσεις.

Ο Σιπνιέφσκι θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πολωνικού ποδοσφαίρου, αλλά πολλοί τραυματισμοί και κυρίως οι προσωπικοί του «δαίμονες» δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε βάσει των δυνατοτήτων του. Ποιοι ήταν οι προσωπικοί του «δαίμονες»; Η κατάθλιψη, το αλκοόλ, ενώ είχε κάνει φυλακή για ένα διάστημα και είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει μάλιστα! Ήρθε στην Καβάλα από την Πολωνία το 1997 και πρόλαβε στη μισή σαιζόν που φόρεσε τη φανέλα του ΑΟΚ να σημειώσει 7 γκολ σε 19 παιχνίδια και να κάνει αισθητή την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με αποτέλεσμα να πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟ.

Από το 1998 μέχρι το 2001 είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό ο Σιπνιέφσκι, ενώ είχε παίξει και σε επτά ματς του Champions League σκοράροντας και ένα γκολ κόντρα στην Άρσεναλ.

«Η Καβάλα είναι το πιο όμορφο μέρος όπου έκανα διακοπές…»

Μιλώντας ο ίδιος για την Καβάλα σε δηλώσεις που έκανε στον Πολωνικό τύπο με την ευκαιρία της μεταγραφής στον ΑΟΚ του συμπατριώτη του Έμπι Σμολάρεκ το 2009, χαρακτήρισε την περιοχή ως το πιο όμορφο μέρος όπου έκανε διακοπές! Συγκεκριμένα τόνισε ότι «είχα την ευκαιρία να κάνω κάποιες διακοπές στην Ελλάδα, όταν έπαιζα στην Καβάλα. Η Καβάλα είναι το πιο όμορφο μέρος που έκανα ποτέ διακοπές. Έζησα εκεί έξι μήνες, αλλά όταν σκόραρα 7 φορές σε 19 ματς με αγόρασε ο Παναθηναϊκός. Τώρα άκουσα πως και ο Σμολάρεκ μεταγράφηκε στην Καβάλα. Θέλω να του ευχηθώ, αφού είναι και περίοδος Χριστουγέννων, να βάλει πολλά γκολ και να πάρει γρήγορα μεταγραφή στην Αθήνα».