Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι: Την Κυριακή κρατούμενος στην αστυνομία της Καβάλας, τη Δευτέρα μεταγραφή στον Παναθηναϊκό!

Ο μάνατζερ Νίκος Μιντζιβίρης αφηγείται αποκλειστικά στο SDNA το χρονικό της άφιξής του στη χώρα Καβάλα, καθώς και δύο ιδιαίτερες - ξεχωριστές – ιστορίες, χαρακτηριστικές την νοοτροπίας του Πολωνού που πέθανε σε ηλικία 48 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 48 ετών άφησε ο άλλοτε παίκτης της Καβάλας και του Παναθηναϊκού, Ιγκόρ Σιμπνιέφκι, αντιμετωπίζοντας τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ και την κατάθλιψη.

Η τραγική είδηση που μετέδωσαν την Παρασκευή (4/11) τα πολωνικά ΜΜΕ σκόρπισε θλίψη στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεδομένου πως ο «Σίμπι» όπως τον αποκαλούσαν οι συμπαίκτες του, είχε φορέσει τη φανέλα αρκετών ομάδων της χώρας μας (Καβάλα, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Καλλιθέα).

Το SDNA επικοινώνησε με τον μάνατζερ, Νίκο Μιντζιβίρη που το καλοκαίρι του 1997 έφερε για πρώτη φορά τον Σιμπνιέφσκι στην Ελλάδα και… έτρεξε την υπόθεση της μεταγραφής του στην Καβάλα.

«Είναι πραγματικά οδυνηρό αυτό που συνέβη. Μιλάμε για έναν νέο άνθρωπο κι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε το πολωνικό ποδόσφαιρο. Οι αυτοκαταστροφικές τάσεις του και ο εθισμός του στο αλκοόλ, δεν του επέτρεψαν να ζήσει μια πιο όμορφη ζωή και να κάνει μια σπουδαία καριέρα…» τόνισε αρχικά ο Νίκος Μιντζιβίρης και πρόσθεσε:

«Το καλοκαίρι 1997 πήγαμε μαζί με τον τότε γενικό αρχηγό της Καβάλας (Λαμπαδίτης) στην Πολωνία προκειμένου να κλείσουμε τη συμφωνία με τον Πολωνό προπονητή Γκρέγκορ Λάτο. Αφού έκλεισε το deal ο Λάτο μας πρότεινε να πάρουμε τον Σιμπνιέφσκι ο οποίος είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην Λοτζ, ωστόσο λόγω πειθαρχικών προβλημάτων δόθηκε δανεικός. Έτσι μίλησα με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και τον πατέρα του και τους έφερα στην Καβάλα.

«Έχω πιει πολύ στη ζωή μου»

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα περιστατικό σε πιτσαρία στην Καβάλα που τρώγανε όλοι οι Πολωνοί παίκτες και ο προπονητής της ομάδας και ήμουν κι εγώ μαζί τους. Όλοι πίνανε μια μπύρα, όχι όμως και ο Σιμπνιέφκι. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν πίνει μια μπύρα μου απάντησε πως… «έχω πιει πολύ στη ζωή μου».

Αυτή η ατάκα του μου έκανε μεγάλη εντύπωση δεδομένου πως επρόκειτο για έναν παίκτη μόλις 23 ετών. Εκείνο το βράδυ ήπιε δέκα κόκα – κόλες»!

«Από το τμήμα της Καβάλας, στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό»

Ένα άλλο φοβερό περιστατικό συνέβη την περίοδο που ήμασταν σε συζητήσεις για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Τον Γενάρη του ΄98 με πήραν μια Κυριακή στις έξι πρωί το τηλέφωνο να πάω στην Καβάλα, όπου ο Σιμπινιέφκι ήταν κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα λόγω τροχαίας παράβασης.

Είχε προηγηθεί ένα παιχνίδι της Καβάλας με την Παναχαϊκή, στο οποίο δεν έπαιξε στη βασική ενδεκάδα κι όταν γύρισε βγήκε έξω και ήπιε. Θυμάμαι πως τότε κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να μην βγει προς τα έξω πως ήταν κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα και τεθεί σε κίνδυνο η ολοκλήρωση της μεταγραφής στον Παναθηναϊκό.

Την επόμενη μέρα τη Δευτέρα κι αφού ο Σιμπνιέφσκι έμεινε ελεύθερος, πήγαμε στην Αθήνα για να κλείσουμε τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Θυμάμαι μάλιστα τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη να γυρίζει και να μου λέει… «Νίκο, γνωρίζουμε πως ο Σιμπνιέφσκι την έβγαλε χθες το βράδυ κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κι είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συνέβη».

Πηγη: Sdna.gr