Βασιλική Παλτόγλου: «Αργυρή» Πανελληνιονίκης με ένα… πόδι!!!

Η νεαρή αθλήτρια του ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας και κόρη του δασκάλου της σχολής Χάρη Παλτόγλου, αν και αγωνίστηκε με κάταγμα στο δεξί μετατάρσιο πήρε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων στη Χαλκίδα – Δεν αγωνίστηκε στον τελικό – Διαβάστε την ανάρτηση του υπερήφανου πατέρα της

Κι άλλες φορές αθλητές του ΑΣ Τάεκβοντο Καβάλας έχουν κατακτήσει μετάλλια και επιτυχίες σε μεγάλες διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κι άλλες φορές τα παιδιά του Χάρη Παλτόγλου έδειξαν τις δυνατότητες τους, το πάθος, την αυταπάρνηση, το θάρρος και την αγάπη τους για το άθλημα και τον αθλητισμό. Αυτή τη φορά όμως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδιων-Κορασίδων στη Χαλκίδα ήταν διαφορετικά! Και πώς να μην είναι, όταν η αθλήτρια του ξεκίνησε την προσπάθεια της έχοντας υποστεί έναν σοβαρότατο τραυματισμό στο πόδι, και πολύ περισσότερο όταν αυτή η αθλήτρια ήταν η κόρη του!

Ο λόγος για την Βασιλική Παλτόγλου η οποία την παραμονή των μεγάλων αυτών αγώνων, υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο γεγονός του δεξί ποδιού. Άλλες αθλήτριες θα παρατούσαν την προσπάθεια, όχι όμως η ίδια που με το πείσμα και τη θέληση της έπεισε τον πατέρα και προπονητής της να της επιτρέψει να αγωνιστεί. Αποτέλεσμα ήταν να προκριθεί στον τελικό της κατηγορίας της, στον οποίο όμως δε συμμετείχε, μιας και κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά παράτολμο.

Χάρης Παλτόγλου: Το κορίτσι μου πάλεψε σα λιοντάρι»

Την μεγάλη αυτή επιτυχία και τον τρόπου που επιτεύχθηκε την έκανε γνωστή ο ίδιος ο πατέρας και προπονητής της, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb. Ο (έχων κάθε λόγο να είναι) υπερήφανος μπαμπάς ανέφερε σχετικά:

«Και εκεί που λέω ότι έχω ζήσει πάρα πολλές εμπειρίες και συγκινήσεις μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια που ασχολούμαι με τον πρωταθλητισμό έρχεται η Βασιλική μου για να μου διδάξει ότι το ψυχικό σθένος και η θέληση δεν έχουν όρια ούτε ηλικία.

Η Βασιλική μου, μια μέρα πριν τους πανελλήνιους αγώνες Ταεκβοντό υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι (κάταγμα στο δεξί μετατάρσιο). Η πρώτη μου σκέψη ως προπονητής και μπαμπάς της ήταν να μην παραβρεθεί στους αγώνες… Μέχρι που η Βασιλική μου με το πείσμα της, τη θέληση της, τη δύναμη της, το θάρρος της, την αγάπη της με έβαλε στη διαδικασία να αλλάξω τα πλάνα μου.

Αγωνίστηκε με δύναμη και τεχνική που αρμόζει μόνο σε κορυφαίους αθλητές. Το αποτέλεσμα ένα αργυρό μετάλλιο και ένα τεράστιο μάθημα για μένα. Είμαι βαθιά συγκινημένος καθώς το κορίτσι μου πάλεψε με τη θέληση της σαν λιοντάρι, το μετάλλιο είναι μια αναγνώριση για την ίδια, για εμένα όμως η μεγαλύτερη τιμή ήταν η απόφαση της να αγωνιστεί ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον τελικό καθώς θα ήταν εξαιρετικά παράτολμο».

Η Βασιλική Παλτόγλου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για να τοποθετηθεί γύψος στο πόδι της, όμως όπως αναφέρει και ο Χάρης Παλτόγλου είναι πολύ καλά, χαρούμενη και ευτυχισμένη.

«Χρυσή» η Σοφία Λαζάρου

Η επιτυχία της Πάλτόγλου δεν ήταν η μοναδική στην πρώτη ημέρα της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης του είδους της στην Ελλάδα. Μια άλλη νεαρή αθλήτρια του ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας η Σοφία Λαζάρου κατάφερε, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, να ανέβει στην κορυφή του βάθρου στην κατηγορία της, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!