Οι τραυματισμοί «γονατίζουν» τον ΓΣ Ελευθερούπολης

Η ομάδα δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Παπάγου στην Αθήνα για την 3η αγωνιστική της Β’ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας

Τα πολλά και συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών που κόστισαν, σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τις δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, δεν επιτρέπουν στον ΓΣ Ελευθερούπολης να συνεχίσει την προσπάθεια του στο κύπελλο Ελλάδος. Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, σύμφωνα με το πρόγραμμα έπρεπε να βρίσκεται την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Παπάγου για την 3η αγωνιστική της Β’ φάσης του κυπέλλου Ελλάδος. Ωστόσο δήλωσε στη διοργανώτρια αρχή (την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) αδυναμία συμμετοχής, επικαλούμενη πολλά και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Έτσι λοιπόν το ταξίδι του ΓΣΕ στη διοργάνωση τελειώνει άδοξα, ένα μόλις παιχνίδι πριν από την είσοδο στη Γ’ φάση και στο Φάιναλ Φόρ, ωστόσο εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, δεδομένου ότι η ομάδα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική με τόσα προβλήματα που έχει. Συνεπώς αποκλείεται, και το παιχνίδι το κερδίζουν οι γηπεδούχοι του Παπάγου με 20-0. Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι, μετά την αδυναμία συμμετοχής λόγω τραυματισμών του Σωματείου ΓΣ Ελευθερούπολης στον αγώνα ΑΣ Παπάγου– ΓΣ Ελευθερούπολης της 09/11/2022 για την 3η αγωνιστική της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, ο αγώνας ματαιώνεται, κατακυρώνεται υπέρ του Σωματείου ΑΣ Παπάγου με σκορ 20 – 0 και  προκρίνεται άνευ αγώνα στην Γ’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης (16-18/12)».

Τώρα «βλέπει» μόνο τον Αμύντα

Υπενθυμίζεται ότι ο ΓΣΕ ως ομάδα της Α2 Εθνικής κατηγορίας μπήκε στη διοργάνωση από τη Β’ φάση της και στην ουσία έδωσε μόνο έναν αγώνα. Τον πρώτο κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας (εκτός έδρας) τον κέρδισε άνευ αγώνα, μιας και οι γηπεδούχοι δε θέλησαν να συμμετέχουν στο θεσμό. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, όπου επικράτησε με σκορ 75- 82.

Τώρα πλέον η προσοχή της ομάδας επικεντρώνεται στις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα της Elite League, όπου εκεί μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στο Μαρούσι και από τον Ηρακλή στην Ελευθερούπολη, υποχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Στις κρίσιμες αυτές αναμετρήσεις ο προπονητής δεν είχε στη διάθεση του βασικούς παίκτες όπως οι Σκουλίδας και Ξύδης (με Μαρούσι) και Τουντζιαράκη (με Ηρακλή). Το… κακό παράγινε και έτσι ο ΓΣΕ βάζει ως προτεραιότητα να επιστρέψει στις νίκες, στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης το προσεχές Σάββατο 12/11 με τον Αμύντα στην Αθήνα, κάτι που δεν είναι εύκολη υπόθεση μεν, αλλά αν δεν θέλει να χάσει την επαφή της με την κορυφή, είναι υποχρεωτική.