Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Finn Masters: Επιστρέφει στην Καβάλα, αυτήν τη φορά στη Νέα Ηρακλίτσα!

Η μεγάλη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2015 στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2023

Μετά από 8 χρόνια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοίας Finn Masters επιστρέφει στην Καβάλα. Η μεγαλύτερη διοργάνωση του είδους της σε όλο τον κόσμο, στην οποία συμμετέχουν ιστιοπλόοι από όλη την υφήλιο θα φιλοξενηθεί, όχι στην πόλη της Καβάλας όπως έγινε το 2015 αλλά στη Νέα Ηρακλείτσα με διοργανωτή τον τοπικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο και υποστηρικτή τον Δήμο Παγγαίου. Η μεγάλη αυτή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2023 στον κόλπο της Νέα Ηρακλείτσας, ο οποίος θα μετατραπεί στην κυριολεξία το κέντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης τονίζεται ότι «όποιοι συμμετείχαν στο Finn Masters της Καβάλας το 2015 θυμούνται μια εξαιρετική εβδομάδα ιστιοπλοΐας, φιλοξενίας, ελληνικού φαγητού και κρασιού. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι να ανακοινώσουμε ότι η Καβάλα θα φιλοξενήσει και πάλι το Finn World Masters το 2023».

Στη συνέχεια τονίζεται ότι «ο προτεινόμενος χώρος αυτή τη φορά είναι αυτός του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Καβάλας Δήμου Παγγαίου, που βρίσκεται 12 χιλιόμετρα δυτικά της Καβάλας. Η αμμώδεις παραλίες της Νέας Ηρακλείτσας αποτελούν ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς στη Βόρεια Ελλάδα. Η Νέα Ηρακλείτσα ανήκει στο Δήμο Παγγαίου και συνδυάζει τη θάλασσα με το όμορφο όρος Παγγαίο. Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο γραφικά τουριστικά θέρετρα της Καβάλας».

Το Finn World Masters που θα διοργανωθεί για 51η φορά θα φιλοξενηθεί στην παραλία όπου θα τοποθετηθούν ράμπες από τις οποίες τα σκάφη θα μπαίνουν στη θάλασσα. Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών αναφέρουν ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 250. «Το 2015 όποιος ιστιοπλόος βρέθηκε στην Καβάλα απόλαυσε το καλωσόρισμα και τη φιλοξενία από τους διοργανωτές και τον τοπικό πληθυσμό και πλέον η διοργάνωση του 2023 φαίνεται ότι θα είναι ακόμα καλύτερη» αναφέρεται στην δημοσίευση των Finn Masters.

Ο πρόεδρος του Finn World Masters Άντυ Ντένισον μιλώντας για τη διοργάνωση της Νέας Ηρακλείτσας τόνισε ότι «η Καβάλα το 2023 δίνει στο Finn Masters τη σπουδαία ευκαιρία για ιστιοπλοΐα και φιλοξενία. Επισκέφτηκα τη Νέα Ηρακλείτσα τον Μάιο και εντυπωσιάστηκε από το μέρος. Πρόκειται για μια πανέμορφη τοποθεσία που θα ικανοποιήσει τόσο τους ιστιοπλόους όσο και τους επισκέπτες. Το πρόγραμμα των επισκεπτών που προετοιμάζεται περιλαμβάνει δράσεις, όπως δοκιμή κρασιών, πολιτιστικές εκδρομές καθώς και επισκέψεις σε όμορφες παραλίες. Ξέρω πολύ καλά ότι όποιος βρεθεί εκεί θα περάσει πολύ όμορφα».

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί λίγες ημέρες μετά το Open Finn European Championship στην Ουγγαρία (11-18 Μαΐου), γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους να πάρουν μέρος σε δύο αγώνες σε ένα ταξίδι!