Ντενίλσον: Ο πρωταθλητής κόσμου και… αλλαγών στα Μουντιάλ που πέρασε από την Καβάλα

Ο σπουδαίος αριστερός εξτρέμ που έκανε καριέρα ως... αλλαγή στην εθνική του ομάδα και φόρεσε τη φανέλα με το «Καραβάκι» μόνον για ένα... φιλικό

Ώρα… Μουντιάλ, με τις μνήμες της πάλαι ποτέ μεγάλης Βραζιλίας να ξυπνούν και μαζί τους να ξυπνούν και κάποιες άλλες, πιο… θολές μνήμες, όπως εκείνες με τον αείμνηστο Μάκη Ψωμιάδη να «ψήνει» τον Ντενίλσον να υπογράψει συμβόλαιο στην Καβάλα η οποία εκείνη την εποχή διέπρεπε στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής πέρασε, αλλά… δεν ακούμπησε από την Καβάλα. Δεν έπαιξε ποτέ σε επίσημο παιχνίδι, συμμετείχε σε ένα φιλικό και έφυγε σύντομα από την Ελλάδα, αφού η φυσική του κατάσταση δεν του επέτρεψε να μας δείξει τα εξαιρετικά του προσόντα.

Ο σπουδαίος αριστερός εξτρέμ γεννήθηκε το 1977 στη Βραζιλία και έκανε καριέρα ως… αλλαγή στην εθνική του ομάδα, καθώς έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή ως αλλαγή σε Μουντιάλ και έγραψε ιστορία.

Ο Ντενίλσον έπαιξε στον τελικό του 1998 στο Παρίσι και στον τελικό του 2002 στη Γιοκοχάμα και στέφτηκε πρωταθλητής κόσμου στην Άπω Ανατολή. Στον τελικό του 1998 αγωνίστηκε ως αλλαγή για 45′, με τη Βραζιλία να χάνει με 3-0 από τη Γαλλία και στον τελικό του 2002 έπαιξε ένα λεπτό, αφού πέρασε ως αλλαγή στο 90′. Για την ιστορία, η Βραζιλία με δύο γκολ του Ρονάλντο είχε κερδίσει τη Γερμανία.

Ο Ντενίλσον συνολικά με τη Βραζιλία έχει 12 συμμετοχές σε Μουντιάλ και στις 11 μπήκε ως αλλαγή! Στο μοναδικό παιχνίδι που ήταν βασικός ήταν εκείνο με τη Νορβηγία, όπου και η Βραζιλία είχε χάσει με 2-1.

*Πηγή: protothema.gr- Αντώνης Πατσούρας Φώτο: actionimages.gr Ο Ντενίλσον και Ρονάλντο με τη φανέλα της Βραζιλίας