Όταν η Καβάλα έπαιζε σκάκι το μακρινό 1983! [φωτογραφίες]

Με την ευκαιρία της 38ης διοργάνωσης του Κυπέλλου Χριστουγέννων ο Σκακιστικός Όμιλος δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες από την 1η διοργάνωση, με κεντρικό πρόσωπο τον αείμνηστο Βασίλη Θεοδωρίδη

Να γίνουν μέρος της ιστορίας και να συμμετέχουν σ’ ένα από τα πιο ιστορικά τουρνουά της χώρας, κανείς τους σκακιστές όλων των ηλικιών ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας. Από τη Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Κύπελλο Χριστουγέννων, που παραδοσιακά διοργανώνει ο ΣΟΚ από το 1983 και το οποίο έμελλε να είναι η αρχή για την εκτόξευση του σκάκι στην περιοχή.
Φέτος το 38ο τουρνουά θα είναι το πρώτο μετά τον θάνατο του Βασίλη Θεοδωρίδη που ήταν η «ψυχή» αυτής της προσπάθειας, και με την ευκαιρία της διοργάνωσης ο Σκακιστικός Όμιλος δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του (www.chesskavala.gr) φωτογραφίες από τους 1ους αγώνες τα Χριστούγεννα του 1983!

Η ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρει:

«Γίνε μέρος της ιστορίας, συμμετέχοντας σε ένα από τα ιστορικότερα τουρνουά της χώρας.
Ήταν το μακρινό 1983, όταν μια παρέα ατόμων στο Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας είχαν την ιδέα να διοργανώσουν ένα σκακιστικό τουρνουά.
Αυτό το τουρνουά έμελλε να είναι η αρχή για όλα αυτά που ακολούθησαν και είχαν αποτέλεσμα να γραφτεί η πόλη μας με χρυσά γράμματα στον σκακιστικό χάρτη, κυρίως χάρη στις προσπάθειες του αείμνηστου Βασίλη Θεοδωρίδη.
Ας θυμηθούμε σήμερα, μέσα από το αρχείο του ΣΟ Καβάλας, εκείνο το 1ο Κύπελλο Χριστουγέννων, σχεδόν 40 χρόνια πριν, και ας λάβουμε θέση στην εκκίνηση του 38ου Κυπέλλου Χριστουγέννων».