Α2 Μπάσκετ Γυναικών: Πήρε το παιχνίδι θρίλερ ο Αστέρας, δεν… πρόλαβαν οι Πάνθηρες

Ο Αστέρας επικράτησε στο Νέο Ρύσιο με 55-53 με τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ οι Πάνθηρες ηττήθηκαν στην Καλαμίτσα από τον Πανσρερραϊκό με 65-72

Δύο δυνατά παιχνίδια έδωσαν το μεσημέρι της Κυριακής 11/12 οι γυναικείες ομάδες μπάσκετ των Πανθήρων και του Αστέρα για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Οι Πάνθηρες ηττήθηκαν με 65-72, ενώ ο Αστέρας επικράτησε με 53-55!

Με δύο πρόσωπα οι Πάνθηρες

Δύο πρόσωπα έδειξε η ομάδα στο παιχνίδι που έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος εναντίον του Πανσερραϊκού στο κλειστό της Καλαμίτσας. Στο πρώτο ημίχρονο το σύνολο του Κώστα Αστεριάδη έδειξε να πατάει με σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο παρκέ και πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 39-35. Στην επανάληψη ξεκίνησε με νευρικότητα και κακές επιλογές στην επίθεση που έδωσαν τη δυνατότητα στις φιλοξενούμενες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να προηγηθούν στο σκορ παίρνοντας και το προβάδισμα στο τέλος του Γ΄ δεκαλέπτου με σκορ 52-54. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα δεν βρήκε σκορ για 7 λεπτά σε ένα διάστημα που ο Πανσερραϊκός ήταν ψύχραιμος στις βολές και εύστοχος από τα 6.75. Παρά την αντεπίθεση στα τελευταία 4 λεπτά, ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για την ολική επαναφορά και οι «ερυθρόλευκες» διαχειρίστηκαν με επιτυχία τη διαφορά που έκτισαν για να λήξει τελικά ο αγώνας με σκορ 65-72.

Με τρίποντο της Φραγκάκη στο τέλος…

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι εκτός έδρας, η ομάδα κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με αντίπαλο την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου με 53-55. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμα και με +12, αλλά στο 2ο ο Αστέρας μείωσε στους οκτώ πόντους (36-28)! Η αντεπίθεση ξεκίνησε στο 3ο δεκάλεπτο που έφερε την ομάδα της Καβάλας αρχικά πίσω στο σκορ με 45-42, ενώ η ολική ανατροπή ήρθε στο τελευταίο λεπτό όπου με μακρινά σουτ της Γαϊτάνη και της Τσίλι πήρε κεφάλι με 51-52! Στα 9″ πριν την λήξη οι γηπεδούχοι ξαναπήραν το προβάδισμα με ένα πόντο 53-52, αλλά την τελευταία λέξη τη είχε ο Αστέρας και με ένα τρίποντο από τα πλάγια της Φραγκάκη έκανε το 53-55 που ήταν και το τελικό σκορ! Αστέρας Καβάλας (Αϊβαζίδης-Δημητριάδης): Φραγκάκη 9(1), Καραγεωργίου 5(1), Ιωακειμίδου 4, Τσίλι 6(2), Γαϊτάνη 18(2), Ζορμπαλά 9, Αντριέφσκα, Παπανικολάου, Βλαστού,  Γενιμαχαλέλη 2,Λάλλα 2 Μιχαηλίδου!!!