ΑΟ Καβάλα: Δίκαιο «τρίποντο» 2-0 με δύο πέναλτι επί του Θερμαϊκού

Με τα εύστοχα πέναλτι τον Καζαντζίδη στα μέσα του 2ου μέρους και Ρουμπιέ στις καθυστερήσεις επικράτησε της ομάδας της Θέρμης στο «Ανθή Καραγιάννη»

Εστω και δύσκολα ο ΑΟΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής επικρατώντας, το απόγευμα του Σαββάτου 17/12 στο «Ανθή Καραγιάννη» με 2-0. Το συγκρότημα του Γιώργου Αγγελίδη ήταν μεν καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δημιουργούσε με δυσκολία επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Κατάφερε όμως να πάρει το «τρίποντο» με δύο εύστοχα πέναλτι των Καζαντζίδη και Ρουμπιέ. Οι φιλοξενούμενοι της Θέρμης δεν παρουσίασαν τίποτα το ιδιαίτερο, έχοντας ως προτεραιότητα να προστατεύσουν την εστία τους και μόνο όταν δέχτηκαν το γκολ στο 2ο ημίχρονο, θέλησαν να πιέσουν την εστία του Σταθάκη.
Σημαντικό ρόλο στη μέτρια, σε γενικές γραμμές εικόνα της ομάδας, έπαιξε η αναγκαστική αλλαγή του Ιορδανίδη, που ήταν σε καλή μέρα, αλλά τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 1ο ημίχρονο.

Φάσεις και γκολ

– Στο 13΄ ωραίος συνδυασμός Ρουμπιέ με Ιορδανίδη αλλά το σουτ του τελευταίου από το ύψος της περιοχής φεύγει άουτ.
– Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Καβάλας ήρθε στο 17’ όταν σε αντεπίθεση ο Σαλπιγγίδης έδωσε στον Καζαντζίδη, αυτός «έκοψε» στον Ιορδανίδη, το σουτ του οποίου από τη γραμμή της μεγάλη περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
– Στο 23’ τραυματίζεται σε μια διεκδίκηση της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή ο Ιορδανίδης και αντικαθίσταται από τον Κατσέτη.
– Στο 36’ ο Κατσέτης βγήκε μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να τον κερδίσει.
– Στο 75’ ο Καζαντζίδης βγάζει στον κενό χώρο τον Σαλπιγγίδη ο οποίος ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα. Το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής εκτέλεσε ο αρχηγός του ΑΟΚ κάνοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το 2-0 διαμόρφωσε ο Ρουμπιές με το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στις καθυστερήσεις.

Οι Συνθέσεις

ΑΟ Καβάλα: Σταθάκης, Δημητρακούδης (69’ Παβλόβ), Μπατσαράς, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Βαφειάδης, Ιορδανίδης (24’ Κατσέτης), Καρακώστας (78’ Γερογιάννης), Σαλπιγγίδης, Ρουμπιές.
Θερμαϊκός Θέρμης: Σαββίδης, Κυριακίδης, Κουρέλλας, Τσιούχας, Πουρνάρας, Σαλιάρης, Παπαδόπουλος, Αναστασιάδης, Δεινόπαππας,   Αθανασιάδης, Τσιάτσιος. Έπαιξαν και οι Μπαλικτσής, Γαβαλίδης, Στοϊνοβιτς, Παπάζογλου.