«Πόλεμος» στο Βερούλειο στάδιο…

Σκληρές ανακοινώσεις Ηρακλή Καβάλας και ΑΕΚ Καβάλας με αφορμή την απόφαση ΑΕΚ και Βύρωνα να μην συμπεριλάβουν τον «γηραιό» στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά

Η απόφαση της ΑΕΚ Καβάλας να μην συμμετέχει στο καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά στο Βερούλειο στάδιο, αν σ’ αυτό πάρει μέρος ο Ηρακλής Καβάλας, με την οποία συντάχθηκε και ο Βύρωνας, έφερε στην επιφάνεια αυτό που αποτελούσε κοινό μυστικό στην αθλητική «πιάτσα» της Καβάλας εδώ και αρκετό καιρό. Ότι δηλαδή οι σχέσεις των σωματείων απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν καλές…
Αφορμή για την «πολεμική» ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Βερούλειο, αποτέλεσε το σχόλιο της Γεν. Γραμματέως του Ηρακλή Καβάλας Κυριακής Δασκαλούδη για τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα της Α’ κατηγορίας Χαλκερό – ΑΕΚ, το οποίο δεν άρεσε καθόλου στους «κίτρινους». Κι όλα αυτά εν όψει της Χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης που κάθε χρόνο αυτή την εποχή διοργανώνεται στο Βερούλειο με τη συμμετοχή και των 3 ομάδων που το χρησιμοποιούν ως έδρα.
Η ΑΕΚ, αφού αναζήτησε τον πρόεδρο του Ηρακλή για εξηγήσεις και δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του, αποφάσισε να θέσει «βέτο» στη συμμετοχή του «γηραιού» στη διοργάνωση και με τη συνεργασία του Βύρωνα προχώρησε στην ανακοίνωση στους μεταξύ τους φιλικού τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου. Ο Ηρακλής Καβάλας αντέδρασε με ανακοίνωση της Γεν. Γραμματέως που κάνει λόγο για προσωπική αλαζονεία και έλλειψη προσωπικότητας, και η ΑΕΚ Καβάλας απάντησε δια του προέδρου της Σάκη Πέτκα που αναφέρει ότι η ομάδα δεν μπορεί να συμμετέχει σε κοινές δράσεις με τέτοιου είδους παράγοντες (όπως αυτών του Ηρακλή.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις της Γεν. Γραμματέως του Ηρακλή Καβάλας Κυριακής Δασκαλούδη και του Προέδρου της ΑΕΚ Καβάλας Αθανάσιου Πέτκα.

Ηρακλής Καβάλας: «Η προσωπική αλαζονεία και έλλειψη προσωπικότητας ορισμένων ανθρώπων τραυματίζουν τις παιδικές ψυχές»

«Έχω υποχρέωση πρωτίστως ηθικής φύσεως, να καταδικάσω την πρωτοβουλία της ΑΕ Καβάλας (εκπρ. Σάκης Πέτκας) και την συναίνεση του Βύρων Καβάλας (εκπρ. Άρης Καρίπογλου) για “άσκηση Βέτου” να μην συμμετέχει ο Ηρακλής Καβάλας όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί από τα συμβούλια σε κοινή συνάντηση, στο φιλανθρωπικό τουρνουά του Βερουλείου!
Η προσωπική αλαζονεία και έλλειψη προσωπικότητας ορισμένων ανθρώπων οδηγούν σε τραυματικά βιώματα παιδικών ψυχών… Υποτίθεται ότι πρέπει να προάγουμε με τις πράξεις μας Ήθος και παραδειγματισμό προς τους νεαρούς αθλητές και το άθλημα που όλοι τόσο πολύ αγαπάμε.
Πως λοιπόν θα εξηγήσουμε στους γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και φίλους των παιδιών μας, τα οποία χάρηκαν με την ανακοίνωση της συμμετοχής τους στο τουρνουά και έτσι ξαφνικά, επειδή ΕΝΑΣ έχει προσωπικά ή άλλου είδους προβλήματα βάζει φρένο στην χαρά τους.
Αυτού του είδους αυθαίρετες “τιμωρίες” σε παιδιά άλλων συλλόγων θα έπρεπε να βάλουν σε σκέψεις τις αρμόδιες αρχές…»!

ΑΕΚ Καβάλας: «Άνθρωποι που προβάλλουν τον εγωισμό τους πίσω από μικρά παιδιά δεν μπορούν να συμβαδίσουν μαζί μας»

«Με αφορμή το σχόλιο της κ. Δασκαλούδη στο Κavala News για τα επεισόδια στο Χαλκερό και κατόπιν επανειλημμένων άκαρπων προσπαθειών επικοινωνίας με τον πρόεδρο του Ηρακλή Καβάλας, η ΑΕΚ Καβάλας πήρε την απόφαση να μην συμμετέχει  στο κοινό τουρνουά των ομάδων ΑΕΚ, Βύρων, Ηρακλής εφόσον συμμετέχει ο Ηρακλής Καβάλας.
Κατόπιν συνεννόησης με τον Βύρων Καβάλας αποφασίστηκε η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και Βύρων.
Πιο συγκεκριμένα ειπώθηκαν: Kavala News : «Α.ΕΠΣΚ  Επεισόδια στο Χαλκερό με παίκτη να καταλήγει στο νοσοκομείο από χτύπημα οπαδών» (ο παίκτης είναι της ΑΕΚ Καβάλας).
Σχόλιο της κ. Δασκαλούδη:
«Κάποιοι πρέπει μάθουν να χάνουν… δεν είναι κακό»
Την απόφαση αυτή των δύο ομάδων, συνεχίζοντας τα διδάγματα περί ηθικής η κ. Δασκαλούδη καταδικάζει σε σχετική της ανακοίνωση. Θίγει ευθέως πρόσωπα με κακόβουλους χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν στο χώρο του αθλητισμού.
Άνθρωποι μέσα και έξω από το χώρο του ποδοσφαίρου που κατηγορούν απερίσκεπτα, χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουν όλα τα γεγονότα και προβάλλουν τον εγωισμό τους πίσω από μικρά παιδιά δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την ΑΕΚ Καβάλας.
Συγνώμη κ. Δασκαλούδη αλλά εμείς σαν ΑΕΚ Καβάλας δεν μπορούμε να συμμετέχουμε  σε κοινές δράσεις με τέτοιου είδους παράγοντες.
Αν θέλετε απαντήστε μου στα εξής:
Ο πρόεδρος του Ηρακλή Καβάλας έλεγε στις κοινές συναντήσεις μας, ότι δεν έχει τμήματα υποδομής πλην του εφηβικού.
Πώς λοιπόν γίνεται να στερηθούν την χαρά της συμμέτοχής «τόσα πολλά παιδιά, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και φίλοι».
Μπορείτε να μας πείτε τι δράσεις έχετε κάνει σαν ομάδα για κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς;
Καλό θα ήταν όποιος ασχολείται με τα κοινά να προσπαθεί για το κοινό καλό και όχι για  την αυτοπροβολή.
Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ αυτές τις Άγιες μέρες ο σύλλογος του Ηρακλή Καβάλας να βρει ανθρώπους άξιους που θα τον εκπροσωπούν, ανάλογους με την ιστορία του»!