Νέστος Χρυσούπολης: Νέο ξεκίνημα με Νίκο Κεχαγιά στην τεχνική ηγεσία

Το επίσημο ντεμπούτο του νέου τεχνικού της ομάδας θα γίνει στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της κόντρα στον Πανθρακικό, κατά πάσα πιθανότητα, στο Δημοτικό Στάδιο της Χρυσούπολης

Ο Νίκος Κεχαγιάς αποτελεί από το απόγευμα της Δευτέρας 2/1 το νέο προπονητή του Νέστου, ο οποίος αντικαθιστά τον Κώστα Βασιλακάκη με τον οποίο λίγες ώρες νωρίτερα λύθηκε η συνεργασία με το συγκρότημα της Χρυσούπολης.

Ο νέος προπονητής έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα της Ξάνθης της οποίας ήταν ρέκορντμαν συμμετοχών στο πρωτάθλημα, με 327 συμμετοχές, ως ποδοσφαιριστής ενώ διετέλεσε και προπονητής της για αρκετά χρόνια. Η επιλογή του αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η διοίκηση του συλλόγου όχι μόνο δεν παρατάει την προσπάθεια της για να σωθεί η παρτίδα στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αλλά επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα, μιας και μαζί μ’ αυτόν αναμένεται να αποκτηθούν και ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα.

Η πορεία του Νίκου Κεχαγιά

Ο Νίκος Κεχαγιάς γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1969 στο Βόλο. Ήταν ποδοσφαιριστής για 20 χρόνια και μάλιστα υπήρξε διεθνής. Αποτελεί τον ρέκορντμαν συμμετοχών της ομάδας της Ξάνθης στο πρωτάθλημα, με 327 συμμετοχές.

Η καριέρα του κ. Κεχαγιά ως προπονητή άρχισε το 2006 από την Ξάνθη, στην οποία είχε πολυετή παρουσία και ως ποδοσφαιριστής (1989-2003). Στην ομάδα της Θράκης έχει θητεύσει ως τεχνικός πέντε φορές, ενώ έχει εργαστεί επίσης στον Παναιτωλικό, στον Θρασύβουλο, στην Αναγέννηση Καρδίτσας και στην Λάρισα, στην οποία ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2004.  Tην αγωνιστική χρονιά 2012-2013 ανέλαβε την Νέων (Κ-20) της Ξάνθης, τις επόμενες δύο σαιζόν είχε οργανωτικό ρόλο στην Ακαδημία από τη θέση του τεχνικού διευθυντή και το 2015 ξεκίνησε τη χρονιά καθοδηγώντας και πάλι την Κ-20 προσφέροντας μέχρι το 2017 στα τμήματα υποδομής.

Ακολούθησε η προπονητική του καριέρα στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ελλάδας, τόσο της Κ-17 (2018-19) με την οποία κατάφερε να φτάσει σε τελική φάση EURO U17 όσο και της Κ-19 (2019-21), πριν επιστρέψει στον ΑΟΞ και την Ακαδημία του από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή το 2021.

Επιστροφή στη Χρυσούπολη

Το επίσημο ντεμπούτο του Νίκου Κεχαγιά στον πάγκο του Νέστου θα γίνει στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας για το πρωτάθλημα, κόντρα στον Πανθρακικό. Ο αγώνας αυτός, κατά πάσα πιθανότητα, θα πραγματοποιηθεί στο «σπίτι» της ομάδας δηλαδή το Δημοτικό Στάδιο της Χρυσούπολης, στο οποίο οι εργασίες για την ανακαίνιση του έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι η τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής ο Νέστος έδινε τα εντός έδρας παιχνίδια του στο γήπεδο του Αγιάσματος.