Γιώργος Πριονίδης: Η γιορτή της ΕΠΣΚ, τα 300 ευρώ στα σωματεία και ο… Κοσμάς

Ο πρόεδρος της Ένωσης μίλησε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Ελευθερούπολη και ποιοι θα τιμηθούν, για την οικονομική ενίσχυση των ομάδα, αλλά και για την πρόθεση του Χαλκερού να αποσυρθεί από την Α’ κατηγορία

Για τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνει η ΕΠΣΚ στο τέλος Ιανουαρίου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, για την απόφαση να ενισχυθούν οικονομικά τα σωματεία της αλλά και για τη θέση της στο ζήτημα του Κοσμά Χατζηβασιλειάδη και του Ατρόμητου Χαλκερού, μίλησε στο KavalaPost ο πρόεδρος της Γιώργος Πριονίδης.

Κοπή πίτας με Μπαλτάκο και βραβεύσεις Ιωσηφίδη, Τερζανίδη, Καραγεωργίου, Κωστένογλου

Η ΕΠΣΚ διοργανώνει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 7.00 την μεγάλη γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης, όπου εκτός των άλλων θα τιμηθούν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές αλλά και παράγοντες. «Μετά από δύο χρόνια αποχής, λόγω κορονοϊού, η ΕΠΣΚ θα διοργανώσει αυτή τη μεγάλη γιορτή στην οποία θα μας τιμήσει με την παρουσία της ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, αλλά και περίπου 10 πρόεδροι από Ενώσεις της Βορείου Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτής της γιορτής θα τιμηθούν οι Κώστας Ιωσηφίδης, Χρήστος Τερζανίδης, Νίκος Καραγεωργίου και πιθανόν ο Νίκος Κωστένογλου. Θα βραβευτούν ακόμα και παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου για την προσφορά τους στο χώρο». Στόχος της ΕΠΣΚ είναι κάθε χρόνο η γιορτή αυτή να διεξάγεται σε διαφορετικό σημείο του Νομού Καβάλας.

Τα 300 ευρώ και τα λειτουργικά έξοδα της ΕΠΣΚ

Αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση των σωματείων-μελών της ΕΠΣΚ, αλλά και την επιχορήγηση της Ένωσης από την ΕΠΟ ο Γιώργος Πριονίδης ανέφερε: «με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ένωσης αποφασίσαμε να ενισχύσουμε με το ποσό των 300 ευρώ όλα τα σωματεία μας. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερα, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα. Εμάς δε μας ενδιαφέρει να έχουμε ταμείο στην Ένωση. Θέλουμε να καλύπτουμε τα λειτουργικά μας έξοδα και τα υπόλοιπα να τα δίνουμε στις ομάδας. Προσωπικά ήμουν 20 χρόνια διαιτητής, 14 παράγοντας σε ομάδα και 5 στην Ένωση και πιστεύω ότι γνωρίζω καλά τα προβλήματα των παραγόντων και των συλλόγων»

Σε ότι έχει να κάνει με την επιχορήγηση της ΕΠΟ ύψους 51χιλ. ευρώ ο κ. Πριονίδης διευκρίνισε ότι «το πραγματικό ποσό είναι μικρότερο και φτάνει στα 30 χιλ. ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι τα οδοιπορικά των μελών του ΔΣ, αλλά και το ποσό που μας επιστρέφει η ΕΠΟ από την έκδοση των δελτίων (40%)». Επισήμανε δε ότι τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων ανέρχονται στις 12 χιλ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που δαπανούμε για τον υπάλληλο των γραφείων φτάνει στα 16 χιλ. ευρώ. Εκτός αυτών υπάρχει και το ποσό της αποπληρωμής των προστίμων της εφορίας για τον ΕΝΦΙΑ, μιας και κάποιες προηγούμενες διοίκησης δεν… ενδιαφέρθηκαν για το θέμα!!!

«Το ποδόσφαιρο έχει κανόνες – Θα σεβαστούμε την απόφαση του Κοσμά»

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση των διαμαρτυριών του Χαλκερού για την τιμωρία του στον αγώνα με την ΑΕ Καβάλας και την πιθανότητα αποχώρησης του Ατρόμητου από το πρωτάθλημα, όπως έχει κυκλοφορήσει ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ ήταν ξεκάθαρος: «Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, όπου υπάρχουν κανόνες οι οποίοι αν παραβιαστούν υπάρχουν συνέπειες. Στο συγκεκριμένο αγώνα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια και διαπιστώθηκαν παραβάσεις γι’ αυτό και επιβλήθηκαν ποινές. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».
Σχολιάζοντας δε την πιθανότητα αποχώρησης του Χαλκερού από την Α’ κατηγορία ο Γιώργος Πριονίδης είπε: «εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια επίσημη πληροφόρηση. Θα σεβαστούμε όποια απόφαση πάρει ο φίλος μου ο Κοσμάς Χατζηβασιλειάδης, αλλά ως διοργανώτρια αρχή έχουμε ορίσει κανονικά το παιχνίδι της ομάδας του το Σάββατο 7/1 στο ουδέτερο (λόγω τιμωρίας) γήπεδο του Κωτσάλου με το Ακροβούνι και αν δεν εμφανιστεί θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία»!

Πάντως για το θέμα αυτό, αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες…