Γ’ Εθνική: «Αστέρας» ο ΑΟΚ, 4-2 τον Αγροτικό

Σ’ ένα χορταστικό παιχνίδι με πολλά γκολ και φάσεις η Καβάλα ήταν ανώτερη από τον Αγροτικό Αστέρα και ξεκίνησε με νίκη το 2023 – Χατ – τρικ από τον Καρακώστα

Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες η ομάδα της Καβάλας επικρατώντας το απόγευμα της Κυριακής 8/1 στο «Ανθή Καραγιάννη» με 4-2. Το συγκρότημα του Γιώργου Αγγελίδη ήταν ανώτερο του Αγροτικού Αστέρα, ο οποίος έπαιξε ανοιχτά και διεκδίκησε μέχρι και τα μέσα του 2ου μέρους ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο ΑΟΚ κατάφερε δύο φορές να προηγηθεί στο σκορ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν ισάριθμες φορές. Το καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης πάντως ήταν το γεγονός ότι η Καβάλα μπόρεσε να πάρει αμέσως και πάλι το προβάδισμα στις αρχές της επανάληψης, όταν στο 52’ έγινε το 2-2. Απ’ την Καβάλα ο σκόρερ Καρακώστας με τα 3 γκολ ξεχώρισε, ενώ πολύ καλός ήταν ο Δημητρακούδης και ο Βαφείαδης.

Φάσεις και γκολ

– Μόλις στο 7ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Ιορδανίδη, ο Καρακώστας μέσα από την περιοχή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
-Ο Αγροτικός απάντησε 3 λεπτά αργότερα, όταν μετά από ολιγωρία της άμυνας ο Τσολάκης βγήκε μόνος του με τον Σταθάκη και έγραψα εύκολα το 1-1.
-Στο 20’ παράλληλη σέντρα του Δημητρακούδη, αλλά οι Καρακώστας δεν πρόλαβαν την μπάλα. Ότι δεν πέτυχε όμως σ’ εκείνο το λεπτό το πέτυχε 2 λεπτά αργότερα, μετά από νέα σέντρα και προβολή του Καρακώστα  που έκανε το 2-1.
-Στο 45’ αντεπίθεση του Αστέρα και σουτ του Λεσάι από το ύψος της περιοχής που φεύγει άουτ, ενώ στο 51’ ο Ζήση με δυνατό γυριστό σουτ μετά από κόρνερ ισοφαρίζει σε 2-2, που πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στην εξέδρα.
– Η χαρά του όμως δεν κράτησε πολύ μιας και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΑΟΚ παίρνει και πάλι το προβάδισμα, όταν μετά από δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη, ο τερματοφύλακας απέκρουσε ασταθώς και ο Καρακώστας που πήρε το «ριμπάουντ» έκανε από κοντά το 3-2!
– Στο 78’ ο ΑΟΚ κάνει το 4-2 με ωραίο δυνατό σουτ του Ιορδανίδη μέσα από την περιοχή ύστερα από πάσα του Ρουμπιέ! Στη συνέχεια η ομάδα έχασε αρκετές ευκαιρίες με τον Ρουμπιέ και στο τέλος με τον νεοαποκτηθέντα Κατσαμάγκα.

Οι Συνθέσεις:

ΑΟ Καβάλα: Σταθάκης, Δημητρακούδης (73’ Γερογιάννης), Μπατσαράς (82’ Μαγκαφίνης), Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Σαλπιγγίδης (58’ Μπαρέττας), Βαφειάδης, Ρουμπιές, Ιορδανίδης (82’ Κατσέτης), Καρακώστας (73’ Κατσαμάγκας).
Αγρ. Αστέρας: Ψωμιάδης, Φωτεινίδης, Νιαζήφογλου, Αιχμαλωτίδης, Θεοδωρίδης, Περιτς (67’ Κωτσούλας), Τσολάκης (67’ Νίκος), Λεσάι (82’ Καλεμκερίδης), Ζήση, Ζουλούμης (89’ Βασίλας), Φασουλάκος.