Καβάλα BC: Στα ύψη η ψυχολογία μετά την πρώτη νίκη

Τι δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Νίκος Πενταζίδης για το κλίμα στην ομάδα, για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση αλλά και την παρουσία του Αμερικάνου Τζόνσον

Εκτός από τη χαρά της πρώτης νίκης στο πρωτάθλημα, και μάλιστα κόντρα σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας, η επικράτηση της Καβάλα BC επί του Ηρακλή με 91-88 το Σάββατο στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας, αποτέλεσε και μια σημαντική «ένεση» ηθικού και ψυχολογίας στο συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη! Όπως και να το κάνουμε όταν βρίσκεσαι στον πάτο της βαθμολογίας, χωρίς νίκη, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες αναμετρήσεις είχε φτάσει κοντά στην… πηγή, η κατάσταση είναι δύσκολη και έτσι με την πρώτη επιτυχία τα ξέσπασμα είναι μεγάλο!

Η αλλαγή ψυχολογίας στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας είναι εμφανής κάτι που επιβεβαιώνει και ο προπονητής της που τονίζει ότι «μπορώ να πω ότι είναι σε καλό επίπεδο στον ψυχολογικό τομέα μετά απ’ αυτή τη νίκη την οποία χρειαζόμασταν τόσο πολύ». Παράλληλα με τη χαρά όμως ο Νίκος Πενταζίδη έκανε λόγο και για την προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της ομάδας λέγοντας ότι «θα πρέπει να δυναμώσουμε λίγο ακόμα για να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος». Ο στόχος της Ένωσης μετά την επιτυχημένη (όπως αποδείχτηκε αλλαγή των Αμερικάνων) ήταν να αποκτηθούν ακόμα 2 Έλληνες παίκτες, κάτι για το οποίο γίνεται προσπάθεια ακόμα και τώρα. Η ομάδα έχει ως προτεραιότητα την απόκτηση τουλάχιστον ενός Έλληνα που θα αγωνίζεται στη θέση 4-5, εκεί δηλαδή που παρουσιάζει πολλές αδυναμίες.

Τζόνσον: Ο ηγέτης που ψάχναμε…

Όσον αφορά τον Αμερικάνο Τζόνσον, ο τεχνικός της Ένωσης είναι ικανοποιημένος από το ντεμπούτο του (ήταν ο πρώτος σκόρερ με 26 πόντους) λέγοντας ότι «είναι ποιοτικός παίκτης και ο ηγέτης που ψάχναμε στην ομάδα. Αν ήταν από την αρχή της χρονιάς μας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, ωστόσο τώρα δεν μπορούμε να τίποτα περισσότερο». Ο Τζόνσον παρακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα των προπονήσεων, αν και είναι λίγο πίσω στη φυσική κατάσταση, μιας και ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες (έπαιζε στη Σέφιλντ μέχρι το τέλος της περσινής χρονιάς).