Καβάλα BC: Ριμπάουντ και «γκρίζα θέληση» έφεραν την ήττα (69-73) από τον Κόροιβο

Πάλεψε μέχρι το τέλος για να πάρει τη 2η νίκη στο πρωτάθλημα, ωστόσο η αδυναμία στα ριμπάουντ και οι αποφάσεις των διαιτητών δεν της επέτρεψαν να την κατακτήσει

Πικρή ήττα γνώρισε το απόγευμα του Σαββάτου (21/1) στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα η Καβάλα BC από τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 69-73, σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά επηρεάστηκε από δύο βασικούς παράγοντες.

Ο πρώτος ήταν η χτυπητή αδυναμία του συγκροτήματος του Νίκου Πενταζίδη στα ριμπάουντ (27-39) και ειδικά σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης (με αποκορύφωμα μια φάση στα μέσα του 3ου 10λεπτου όταν οι φιλοξενούμενοι πήραν 4 επιθετικά ριμπάουντ και στο τέλος σκόραραν με γκολ-φάουλ του Καμάρα!!!) και ο δεύτερος τα σφυρίγματα της διαιτησίας που στην ουσία έδιναν «ασυλία» στον Κόροιβο στην πιεστική άμυνα που έκαναν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι πίεζαν στην άμυνα τους από την αρχή του αγώνα και τα φάουλ ήταν 21-20!!! Ο Αμερικάνος της Καβάλας Αντ. Τζόνσον δε ήταν «στοχοποιημένος» από την αρχή από τους αντιπάλους και «έφαγε πολύ ξύλο» αλλά οι διαιτητές (προφανώς) κοιτούσαν… αλλού!!!

Σαφώς και ο Κόροιβος είναι πληρέστερη ομάδα από την Καβάλα και αυτό φάνηκε στο γήπεδο, όμως είναι σίγουρο ότι αν ένας από τους δύο παραπάνω παράγοντες ήταν διαφορετικός το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν άλλο!

Ο αγώνας

Στον αγώνα οι δύο ομάδες βάδιζαν στην ουσία μαζί στο μεγαλύτερο διάστημα, προσπαθώντας να εξουδετερώσουν οι μια τα ατού της άλλης. Σε κάποιο σημείο στο 1ο μέρος η Καβάλα πέρασε και με 6 πόντους, ενώ στα 4ο μέρος ο Κόροιβος ξέφυγε ακόμα και με 9. Ένα ηρωικό 4ποντο (τρίποντο+φάουλ) του Τζόνσον 2 λεπτά πριν το τέλος έβαλε φωτιά στο παιχνίδι, ωστόσο στην επόμενη φάουλ όπου ο Αμερικάνος μπήκε στη ρακέτα, κόπηκε με καθαρό φάουλ, οι διαιτητές δεν έδωσαν τίποτα. Οι διαμαρτυρίες έφεραν τεχνική ποινή και αποβολή του Πενταζίδη από τον πάγκο, ήρθε και ένα καλάθι από τους φιλοξενούμενους και κάπου εκεί τελείωσαν όλα…

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 19-15, 34-36, 49-53, 69-73
Καβάλα (Πενταζίδης): Τζόνσον 14 (3), Μπόζης 8, Πουλιανίτης 9, Απαζίδης 5 (1), Πρίφτης, Πεχλιβανίδης 4, Ταχυρίδης 4, Γουέμπστερ 12, Τσέλλος 13 (3).
Κόροιβος Αμαλιάδας (Δελέγκος): Λιούις 12, Νοέας 13 (1), Καμάρας 9, Ερμείδης 13 (1), Σιδηροηλίας, Ιατρίδης 5, Μαστόρος 6, Ρουμελιώτης 9 (3), Βύρλας 6.