ΕΟΣ Καβάλας 1933: Με 57 ορειβάτες στην ανάβαση στο Τρίκορφο (1942 μ.) του Παγγαίου [φωτογραφίες]

Η πολυπληθής ομάδα αποτελούμενη από ορειβάτες από Καβάλα, Ξάνθη, Θάσο, Σέρρες και Δράμα ξεκίνησε την ανάβαση από την Πρώτη Σερρών

Για ακόμα μία φορά η συμμετοχή στις δράσεις του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, συνολικά 57 ορειβάτες από Καβάλα, Ξάνθη, Θάσο, Σέρρες και Δράμα, συμμετείχαν στην ανάβαση που διοργάνωσε στο βουνό του Παγγαίου, σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Ξάνθης.

Η πολυπληθής ορειβατική ομάδα ξεκίνησε πάνω από την Πρώτη Σερρών και προσέγγισε γρήγορα την ράχη στην αλπική περιοχή του βουνού. Ο πολύ καλός καιρός και η καλή διάθεση έκαναν ευχάριστη την ανάβαση των ορειβατών που έφτασαν γρήγορα στην πρώτη κορυφή της διαδρομής στα 1722 μέτρα. Από εκεί 40 ορειβάτες συνέχισαν για το Τρίκορφο, την δεύτερη ψηλότερη κορυφή του βουνού στα 1942 μέτρα, όπου έφτασαν μετά από 3,5 ώρες πορείας.

Η όμορφη εικόνα των χιονισμένων κορυφών του Παγγαίου αλλά και η εξαιρετική διαύγεια που επέτρεπε την πανοραμική θέαση των γειτονικών βουνών αποζημίωσε τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια τους ενώ η ηλιοφάνεια τους επέτρεψε να παραμείνουν  στην κορυφή για αρκετή ώρα. Η επιστροφή της ομάδας έγινε από την περιοχή της «Μπουγάτενας» πάνω από το κλειστό καταφύγιο της Πρώτης ολοκληρώνοντας μια κυκλική πορεία 6 ωρών συνολικά.