ΑΟ Καβάλα-Δόξα Δράμας: Καλώς τα τα παιδιά (και πάλι)… 3-1

Με γκολ των Μπιμπισίδη, Καρακώστα και Μπαρέττα (στις καθυστερήσεις) το συγκρότημα του Γιώργου Αγγελίδη πήρε το γειτονικό ντέρμπι, ανατρέποντας το 0-1, στο «Ανθή Καραγιάννη»

Για ακόμα ένα παιχνίδι η παράδοση που θέλει τον ΑΟΚ να βγαίνει νικητής από το γειτονικό ντέρμπι με τη Δόξα Δράμας στο «Ανθή Καραγιάννη» συνεχίστηκε. Η Καβάλα επικράτησε με 3-1, ανατρέποντας μάλιστα το σκορ, μιας και από το 28ο λεπτό βρέθηκε να χάνει με 0-1 με το ωραίο γκολ του Σαμπανίδη. Απ’ εκείνο το σημείο όμως και ύστερα ανέβασε την απόδοση της, ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό του 1ου ημιχρόνου και στο 2ο μέρος, δημιούργησε πολλές φάσεις και είχε και δύο δοκάρια! Αν μάλιστα ήταν πιο αποτελεσματική στην τελική πάσα θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» τη νίκη πιο νωρίς και το σκορ να είχε πάρει διαστάσεις

Το συγκρότημα του Γιώργου Αγγελίδη είχε τον έλεγχο του αγώνα, μιας και έλεγχε απόλυτα το χώρο του κέντρου. Απ’ εκεί έβγαιναν οι καλές πάσες για την επίθεση, αλλά και «έσβησε» κάθε καλή προσπάθεια της Δόξας για να απειλήσει την εστία του Σταθάκη. Τα γκολ του ΑΟΚ ήταν το ένα πιο όμορφο από τα άλλα, όμως αυτά που ξεχώρισε ήταν το 2-1 του Καρακώστα, με ωραία σέντρα του Καζαντζίδη και ακόμα ωραιότερο τελείωμα από τον επιθετικό του ΑΟΚ.

Φάσεις και γκολ

  • Στο 13’ σέντρα φάουλ Σαλπιγγίδη, αλλά η κεφαλιά του Κατσαμάγκα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε και σουτ του Σαλπιγγίδη στο 24ο λεπτό.
  • Στο 28’ ο Σαμπανίδης με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, που κατέληξε στο «παράθυρο» του Σταθάκη κάνει το 0-1 για τη Δόξα Δράμας.
  • Στο επόμενο λεπτό, σουτ του Σαλπιγγίδη φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο του Ηλιάδη, ενώ στο 30’ ο ίδιος παίκτης φεύγει μόνος του με τον τερματοφύλακα αλλά πλασάρε πάνω του!!!
  • Ο ΑΟΚ απαντάει στο 45ο λεπτό όταν μετά από σέντρα φάουλ του Σαλπιγγίδη η μπάλα περνάει απ’ όλους και ο προωθημένος Μπιμπισίδης με πλασέ γράφει το 1-1.
  • Στο 46’ ο Καρακώστας εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Δόξας αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι.
  • Δέκα λεπτά αργότερα η Καβάλα παίρνει το προβάδισμα (2-1) με ένα εξαιρετικό πλασέ, πάνω στην κίνηση του Καρακώστα, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ηλιάδη, ύστερα από επίσης εξαιρετική σέντρα του Καζαντζίδη.
  • Ο Κατσαμάγκας στο 58’ είχε δυνατό σουτ που κατέληξε στο αριστερό κάθετο του Ηλιάδη, ενώ στο 61’ ο Σαλπιγγίδης επιχείρησε σέντρα σουτ που ανάγκασε τον τερματοφύλακα να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.
  • Στο 78’ ο Σταθάκης έκανε λάθος στο κοντρόλ της μπάλας μέσα στην περιοχή, ο Ιορδανίδης έκλεψε αλλά η σέντρα του δεν επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.
  • Στο 86’ αποβάλλεται με 2η κίτρινη ο Αγιώτης και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μπαρέττας σε αντεπίθεση έγραψε το 3-1.

Βραβεύσεις πριν τη σέντρα

Πριν την έναρξη του αγώνα ο ΑΟΚ τίμησε, με την ευκαιρία των γενεθλίων του έναν ένθερμο οπαδό του (παιδί με ειδικές ανάγκες)  τον Ορέστη Πάλμε. Επίσης τίμησε στο πρόσωπο του Ανδρέα Σκλαρή τα αρτοζαχαροπλαστεία “Σκλαρής”, που είναι από τους βασικούς χορηγούς του, με την υπογεγραμμένη απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας φανέλα.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Σταθάκης, Γερογιάννης, Μπατσαράς, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζιδης, Σαλπιγγίδης (90’ Σπανδωνίδης), Βαφειάδης (86’ Κατσέτης), Κατσαμάγκας (90’ Μαγκαφίνης), Ιορδανίδης, Καρακώστας (75’ Μπαρέττας).
Δόξα Δράμας: Ηλιάδης, Φραγκούλης, Ρούτσης (70’ Ιορδανίδης Χρ.), Κυριακίδης (46’ Χατζηδημητρίου), Σαμπανίδης, Αγιώτης, Ανθουλάκης ( 70’ Πιτσσιώλης), Θεοδοσιάδης, Μπλιος (82’ Παπαιωάννου), Περσίδης, Ιωσηφίδης (11’ λ.τ. Ιορδανίδης).