ΓΣ Ελευθερούπολης: Κακή διαιτησία και αλλοίωση αποτελέσματος στο «Ιβανώφειο»

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία της ομάδας για τις αποφάσεις των διαιτητών στον αγώνα με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη

Την έντονη δυσαρέσκεια της για τις αποφάσεις των διαιτητών στον αγώνα με τον Ηρακλή στο «Ιβανώφειο» της Θεσσαλονίκης, κόντρα στον Ηρακλή, εκφράζει με ανακοίνωση της η διοίκηση του ΓΣΕ. Η ομάδα της Ελευθερούπολης γνώρισε την ήττα 97-94 σ’ ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, όπου η διαιτησία έπαιξε καταλυτικό ρόλο κάτι που φαίνεται όχι μόνο από τις αποφάσεις της σε συγκεκριμένα σημεία της αναμέτρησης, αλλά σε όλη της διάρκεια της με κυρίαρχο αυτό των 29 φάουλ που καταλογίστηκαν κατά, ενώ μόλις 11 υπέρ. Γι’ αυτό το λόγο μιλάει για αλλοίωση αποτελέσματος που προκλήθηκαν από τις κακές αποφάσεις των 3 διαιτητών.

Η ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου της Ελευθερούπολης αναφέρει:

«Θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια της ομάδας μας για τις αποφάσεις των τριών διαιτητών στον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής στο Ιβανώφειο.

Θεωρούμε ότι οι κακές αποφάσεις του διαιτητικού τριδύμου επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα και αλλοίωσαν το αποτέλεσμα εις βάρος της ομάδας μας, καθώς :

1) Η γηπεδούχος ομάδα εκτέλεσε συνολικά 29 ελεύθερες βολές, έναντι 11 της δίκης μας. Πως είναι δυνατόν η ομάδα που σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα κυνηγάει στο σκορ, να εκτελεί τόσες πολλές βολές παραπάνω;;;

2) Στο 9’ λεπτό της 4ης περιόδου βεβαιώθηκε ανύπαρκτη παράβαση 5´ δευτερολέπτων σε αθλητή μας για μη έγκαιρη επαναφορά μπάλας από την εξωτερική γραμμή, όταν δεν έχουν περάσει ούτε 3’!!!!

3) Για αντιαθλητικό φάουλ που έγινε σε αθλητή μας, δόθηκε απλό φάουλ στον παίχτη της αντίπαλης ομάδας και αντιαθλητικό στον δικό μας παίχτη!!!

4) Να σημειωθεί ότι η παραπάνω φάση δεν δυνατόν να αποτυπωθεί σε βίντεο, καθόσον από το 8ο λεπτό έως το 2:57’ λεπτό της τελευταίας περιόδου δεν υπάρχει ροή και αναμετάδοση του αγώνα καθώς για άγνωστο λόγο διακόπτεται…

5) Στο 2’ λεπτό της 4ης περιόδου δόθηκε φάουλ σε αντίπαλο παίχτη με καλάθι και μια συμπληρωματική βολή, όταν το σουτ κόπηκε καθαρά από αθλητή μας και ενώ η μπάλα ήταν ακόμη στην άνοδο!!!

6) Σφυρίχτηκαν και δόθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα 2 φάουλ στην αντίπαλη ομάδα, τα οποία ήταν ανύπαρκτα!»