Δημήτρης Παπανικολάου για τον αυτισμό: Συγκίνησε με την ευθύτητα και την απλότητά του [φωτογραφίες]

Ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον Γιάννη Σαρρή, την ομάδα της Αγίας Βαρβάρας και τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Καβάλας στο κλειστό των Ποταμουδίων

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Ποταμουδίων, το απόγευμα της Τρίτης 28/02/2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον αυτισμό «Από τη διάγνωση στην αυτονομία» με κεντρικό ομιλητή το Δημήτρη Παπανικολάου!!!  Μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Σαρρή, την ομάδα μας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Καβάλας.

Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο φορές το triple Crown (πρωτάθλημα – κύπελλο και Ευρωλίγκα) αλλά και το Μουντομπάσκετ Εφήβων το έτος 1995, διαγνώσθηκε πρόσφατα με σύνδρομο Ασμπέγκερ, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Μάλιστα αποκάλυψε ότι και η κόρη του βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού και έτσι ξεκίνησε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μετέφερε με ιδιαίτερα βιωματικό τρόπο τη δίκη του εμπειρία, μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος αλλά και η οικογένεια του, μέχρι να αποδεχθούν την μοναδικότητα της κόρης τους, συγκινώντας όλους τους παρευρισκόμενους με την ευθύτητα και την απλότητα του!!!

Στα πλαίσια αυτά και η ακαδημία του ΜΠΑΣ Αγία Βαρβάρα Καβάλας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενός νέου αθλητικού – εκπαιδευτικού προγράμματος συνάθλησης και συνεκπαίδευσης παιδιών μη τυπικής και τυπικής ανάπτυξης,  με στόχο την ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών και την αποδοχή της μοναδικότητας τους.  Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

Ευχαριστίες…

Ο σύλλογος με ανακοίνωση του ευχαριστεί ιδιαίτερα για την παρουσία τους, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, τους Βουλευτές Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκη Παπαδόπουλο, την πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής  Κατερίνα Μαρκάκη, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΜΕΑ  Σμάραγδο Κρεμμύδα και τον Αντιπρόεδρο της «Δημωφέλεια» Νίκο Σουλίδη.

Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα όλα τα παιδιά της ακαδημίας αλλά και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε την εκδήλωση. Τον αθλητικό δημοσιογράφο Τάσο Πατσίδη και τον εξαιρετικό φωτογράφο Λάσκαρη Τσούτσα για τη συνδρομή τους. Τέλος ευχαριστεί την ομάδα cheerleaders των Panthers WBC, που ομόρφυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση!!!

Δημήτρης Παπανικολάου: Συγκλονιστική η ανταπόκριση του κόσμου

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο Δημήτρης Παπανικολάου χαρακτήρισε συγκλονιστική την παρουσία του κόσμου στο κλειστό των Ποταμουδίων. «Να είμαι ειλικρινής όταν πριν από 1.5 περίπου χρόνο ανέδειξα και εγώ από την πλευρά μου το θέμα του αυτισμού, δεν είχα άγχος για το αν θα πάρει έκταση τότε. Με τους Γκάλη – Αντεντοκούμπο και με την αλήθεια μας μαζί, ήταν δεδομένο.

Αντίθετα επειδή ο στόχος δεν ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα,  αλλά να παραχθεί έργο, η αγωνία μου ήταν στο αν θα υπάρχει η απαραίτητη διάρκεια. Σήμερα πήρα μια ακόμα ηχηρή απάντηση από την συγκλονιστική ανταπόκριση του κόσμου της Καβάλας και όχι μόνο, που συνέρρευσε κατά εκατοντάδες γεμίζοντας γήπεδο Μπάσκετ παρά την βροχή να ακούσει και να μιλήσουμε για το θέμα.

Ευχαριστώ τον Γιάννη Σαρρή για την πρόσκληση και για την άριστη φιλοξενία, και όλους εσάς για την παρουσία σας και την αγάπη σας.
Είναι αμοιβαία.
Συνεχίζουμε».