«Χ»ωρίς νικητή το ντέρμπι της Καβάλας (ΑΟΚ-Νέστος 0-0)

Σ’ ένα μέτριο από πλευράς θεάματος παιχνίδι οι δύο ομάδες έμειναν στο… μηδέν στο «Ανθή Καραγιάννη» - Λευκά τριαντάφυλλα στην μνήμη του Ιορδάνη Αδαμάκη πριν την έναρξη του αγώνα

Στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, ανάμεσα στα θύματα του οποίου ήταν και ο Ιορδάνης Αδαμάκης, διεξήχθη όπως όλοι άλλωστε οι αγώνες, το ντέρμπι της Καβάλας ανάμεσα στον ΑΟΚ και τη Νέστο, στο οποίο δεν αναδείχτηκε νικητής μετά το στείρο 0-0!

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων (στις οποίες αγωνίστηκε ο άτυχος ποδοσφαιριστής από τη Νέα Πέραμο) άφησαν λευκά τριαντάφυλλα δίπλα από τη φωτογραφία και τη φανέλα του με το «καραβάκι». Επίσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ο Νέστος ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια ο ΑΟΚ ανέβασε την απόδοση και ειδικά στο τέλος του 1ου μέρους απείλησε την εστία των φιλοξενούμενων. Στην επανάληψη το θέαμα ήταν μετριότατο, με την Καβάλα να πιέζει και το Νέστο να προσπαθεί να προφυλάσσει τα νώτα του. Στον ΑΟΚ «φωνάζουν» για τη φάση του 4ου λεπτού των καθυστερήσεων, όπου ζήτησαν πέναλτι, που δε δόθηκε. Η Καβάλα δεν έμεινε ικανοποιημένη από το «Χ» μιας και πάλεψε για το «τρίποντο», ενώ ο Νέστος μένει ικανοποιημένος από την ισοπαλία.

Φάσεις

  • Στο 6ο λεπτό, μεγάλη ευκαιρία για το Νέστο, με τον Βασιλόπουλο να διώχνει πάνω από την γραμμή την μπάλα, κεφαλιά του Κούτεφ.
  • Στο 27’ δυνατό σουτ του Ιορδανίδη από πλάγια μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • Στο 40’ ο Ιορδανίδης μπήκε στην μεγάλη περιοχή, απέφυγε τους αμυντικούς αλλά το σου του, από το ύψους του πέναλτι, έφυγε άουτ, ενώ στο 42΄ο Καρακώστας από πλάγια δεν βρήκε στόχο.
  • Στο 52’ κεφαλιά του Γερογιάννη, μετά από κόρνερ του Ιορδανίδη, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και έφυγε έξω.
  • Στο 86’ σουτ του Ιορδανίδη μέσα από την περιοχή, έδιωξε σωτήρια την μπάλα ο Αδαμίδης.
  • Η φάση που «πυροδότησε» την ατμόσφαιρα έγινε στο 94’ όταν η Καβάλα ζήτησε «χέρι» σε αμυντικό μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζεται…, ενώ στη αντεπίθεση του Νέστου, που κόπηκε με φάουλ, αποβλήθηκαν με 2η κίτρινη οι Μπατσαράς για τον ΑΟΚ και Ράνος για το Νέστο.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Σταθάκης, Γερογιάννης, Μπατσαράς, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Σαλπιγγίδης, Κατσέτης (46’ Ρουμπιές), Κατσαμάγκας, Ιορδανίδης (78’ Μπαρέττας), Καρακώστας (64’  Δημητρακούδης).
Νέστος: Νομικός, Τουρσίδης, Αδαμίδης, Τσαλταμπάσης, Ζαχαράκης, Γκατσολάρι (74’ Μυφτάρι), Σέα, Μενίκου (62’ Οκάν), Κούτεφ (87’ Τσάκωνας), Πολίμος, Ράνος.