Α2 Μπάσκετ Γυναικών: Στα μπαράζ παραμονής οι Πάνθηρες, υποβιβασμός για τον Αστέρα

Οι Πάνθηρες θα διεκδικήσουν τη σωτηρία στα πλέι άουτ κόντρα στο Πανόραμα με πλεονέκτημα έδρας, ενώ ο Αστέρας παρά τη φιλότιμη προσπάθεια δεν μπόρεσε να πετύχει τον στόχο του

Αν και η μοίρα των δύο γυναικείων ομάδων της Καβάλας που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής στο μπάσκετ, είχε… σφραγιστεί εδώ και λίγες αγωνιστικές, εν τούτοις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τα έδωσαν όλα για μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Αστέρας ηττήθηκε με 54-62 από το Νέο Ρύσιο και αποχαιρέτησε την κατηγορία καταλαμβάνοντας την 8η θέση της βαθμολογίας στον 3ο όμιλο με 21 βαθμούς, ενώ οι Πάνθηρες που έχασαν στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό με 55-46, τερμάτισαν στην 5η θέση της βαθμολογίας και θα διεκδικήσουν την παραμονή σε αγώνες πλέι άουτ με το Πανόραμα, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι Πάνθηρες στα πλέι – άουτ με το Πανόραμα

Στο ματς που πραγματοποιήθηκε υπό τη βαριά σκιά της τραγωδίας των Τεμπών, ο Πανσερραϊκός πήρε τη νίκη έχοντας σε καλή επιθετική μέρα τις Μαραγκού και Χωλοπούλου (15 πόντους αμφότερες). Στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι Σερραίες διατηρούσαν ένα ελαφρύ μονοψήφιο προβάδισμα με την ομάδα μας να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής έως και το τελευταίο λεπτό. Επιθετικά, η Πετρουσέφσκα και η Μαμαλίγκατζη ήταν οι πρώτες σκόρερ για τους Πάνθηρες με 12 και 9(2τρ) πόντους αντίστοιχα. Παρά την ήττα, η αγωνιστικότητα και η προσήλωση των κοριτσιών μας ήταν και πάλι αξιέπαινες. Έτσι, το φινάλε της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος Α2 Γυναικών βρίσκει τα κορίτσια της ομάδας της Καβάλας στην 5η θέση του Δ’ Ομίλου. Οι Πάνθηρες θα αγωνιστούν με πλεονέκτημα έδρας στα play out απέναντι στο Πανόραμα της Coach Βιβής Διαβολεμένου, με τις ομάδες να ξεκινούν από το 1-1.

Δεκάλεπτα: 21-13, 32-28, 42-38, 55-46

Πάνθηρες Καβάλας (Αστεριάδης-Λογοθέτης): Μαμαλίγκατζη 9(2), Μουταφίδου 2, Τσάντα 6, Γιαχολλάρι 3(1), Παναγιωτίδου 3, Τριανταφύλλου 4, Λυκάκη 7, Πετρουσέφσκα 12.

Αποχαιρετισμός στην Α2 με ήττα για τον Αστέρα

Την ήττα γνώρισε στο τελευταίο παιχνίδι η γυναικεία ομάδα του Αστέρα με αντίπαλο την Αναγέννηση Ρυσίου! Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μοιρασμένο και καμιά ομάδα δε κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ!  Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες κατάφεραν και πήραν μια διαφορά ασφαλείας που την διατήρησαν μέχρι το τέλος του αγώνα! Ο σύλλογος με ανακοίνωση του δίνει συγχαρητήρια στα κορίτσια και των δύο ομάδων για την εμφάνιση και ευχαριστεί πολύ για ακόμη μια φορά, τους φίλους της ομάδας, που ήταν δίπλα της καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος!  Στο ξεκίνημα του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ως ελάχιστος φόρος τιμής, στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη! Τελικό σκορ 54-62! Δεκάλεπτα: 18-17, 29-36, 39-49, 54-62

Αστέρας Καβάλας (Αϊβαζίδης-Δημητριάδης): Γενιμαχαλέλη 5, Φραγκάκη 11(2), Ψυλλάκη, Καραγεωργίου 4, Ιωακειμίδου , Λάλλα 4, Αντριέφσκα 3(1), Γαϊτάνη 19(2), Ζορμπαλά 8, Μιχαηλίδου Μ., Μιχαηλίδου Φ., Παπανικολάου.