Πάνθηρες-Πανόραμα 61-48: Έγινε το πρώτο βήμα για τη σωτηρία

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Καβάλας πήρε άνετα και δίκαια τον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ και πλέον χρειάζεται ακόμα μια νίκη για να πετύχει τον στόχο της παραμονής στην Α2 Εθνική κατηγορία

Το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής στην Α2 Εθνική γυναικών έκανε το μεσημέρι της Κυριακής 12/3 στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Πανθήρων. Στον πρώτο αγώνα για τα πλέι-άουτ του 4ου ομίλου, επικράτησε με άνεση του Πανοράματος με 61-48 και πλέον απέχει μόνο μια νίκη από την κατάκτηση του βασικού στόχου της χρονιάς.

Τα κορίτσια του Κώστα Αστεριάδη ήταν σαφώς ανώτερα από τις φιλοξενούμενες και μπορεί να μην επικράτησαν με την ίδια ευκολία που είχαν κερδίσει στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας (+32 πόντους), ωστόσο ήταν φανερό ότι ήταν ανώτερα και πήραν δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα. Έχοντας πολλές λύσεις στην επίθεση, αφού σκόραραν όλες οι παίκτριες που χρησιμοποιήθηκαν, και παίζοντας αποτελεσματική άμυνα, πήραν από την αρχή το προβάδισμα και το έφτασαν στο τέλος του 3ο 10λεπτου στους 19 πόντους! Στο τελευταία περίοδο το Πανόραμα (που πέτυχε τους 21 από τους 48 πόντους του με την Τσαλή) προσπάθησε να μειώσει και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 61-48.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη, κι αν οι Πάνθηρες κερδίσουν κάνουν το 3-1 (υπολογίζονται και οι αγώνες της κανονικής διάρκειας όπου το σκορ ήταν 1-1) και η χρονιά κλείνει. Αν ηττηθούν όλα θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι, που θα γίνει και πάλι στην Καλαμίτσα μιας και η ομάδα της Καβάλας έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 21-12, 31-17, 46-27, 61-48

Πάνθηρες Καβάλας (Αστεριάδης-Λογοθέτης): Μαμαλίγκατζη 8 (1), Μουταφίδου 1, Τσάντα 7(1), Γιαχολλάρι 8 (2), Παναγιωτίδου 8, Τριανταφύλλου 9, Απούλτση 2, Λυκάκη 12 (1), Πετρουσέφσκα 6.
ΑΣ Πανόραμα (Διαβολεμένου): Κουλαρτσά 2, Τζηρίνη, Τσαλή 21 (2), Ριτζαλέου 5, Δαδαλή 7, Κανέλλογλου, Ζουμπούλη 5 (1) , Μπαμπικέρ 4, Βασλαματζή 4.