Ο ΕΟΣ Καβάλας 1933 στην τρίτη υψηλότερη κορυφή του Πιρίν της Βουλγαρίας [φωτογραφίες]

Η ανάβαση της 10μελους αποστολής του συλλόγου στην κορυφή Polezan (2852 μ.) ήταν ευχάριστη λόγω των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών – Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το 9ο KavalaTrailRun

Στo Πιρίν της Βουλγαρίας βρέθηκε, γι’ ακόμα μια φορά, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933 την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023. Στόχος αυτή την φορά ήταν η κορυφή Polezan (2852μ) που είναι η τρίτη ψηλότερη κορυφή της βουλγαρικής οροσειράς. Η 10μελής ορειβατική ομάδα αφού προωθήθηκε με την βοήθεια του lift στο καταφύγιο του Bezbog στα 2000μ, ανέβηκε αρχικά στην κορυφή της Pozelan μέσα σ’ ένα κατάλευκο και χιονισμένο τοπίο. Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν έκαναν την ανάβαση πολύ ευχάριστη και εντυπωσιακή και επέτρεψαν τη λήψη όμορφων ορειβατικών φωτογραφιών. Κατά την επιστροφή 5 μέλη, με μία παράκαμψη, ανέβηκαν και στην κορυφή Bezbog (2653μ.) για να επιστρέψουν τελικά όλοι μαζί στο καταφύγιο κλείνοντας μια πορεία συνολικά 6 ωρών.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου το 9ο KavalaTrailRun

Παράλληλα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για το 9ο KavalaTrailRun, που διοργανώνει ο ΕΟΣ Καβάλας 1933 στο περιαστικό δάσος της πόλης μας την προσεχή Κυριακή 19 Μαρτίου. Στην φετινή διοργάνωση εκτός από τους αγώνες των 13 και των 5 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το τμήμα Στίβου του ΑΟΚ, και ένας αγώνας 1000 μέτρων για μικρούς αθλητές ώστε να έχουν μια πρώτη γνωριμία με το τρέξιμο στο βουνό. Τέλος όσοι επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά στην επιτυχία της διοργάνωσης μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο ΕΟΣ Καβάλας 1933 ή στο [email protected] .