ΑΟ Καβάλα: Νικητής σε ακόμα ένα ντέρμπι! 2-1 τον Πανθρακικό

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπαρέττα που πέτυχε και τα 2 τέρματα ο ΑΟΚ πρόσθεσε ακόμα μια σημαντική νίκη στο ενεργητικό του και εδραιώθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας

Μια ακόμα σπουδαία νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ομάδα της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Επικράτησε την Τετάρτη 15/3 στο «Ανθή Καραγιάννη» του Πανθρακικού με 2-1 και μπορεί να μην βελτιώθηκε ως προς τη διαφορά με τον πρωτοπόρο Καμπανιακό (παραμένει στους 2 βαθμούς), εδραίωσε όμως τη θέση της στην 2η θέση, μετά και το ρεπό του Παραλιμνίου.

Το θετικό στην αναμέτρηση με την ομάδα της Κομοτηνής ήταν ότι ο ΑΟΚ ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια και πήρε δίκαια τους 3 βαθμούς, έχοντας πολλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια. Απέναντι σε μια ομάδα που είχε ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί, κατάφερε να κυριαρχήσει στο γήπεδο και να δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίζει δυνατούς αντιπάλους, ακόμα κι αν έχει προβλήματα τραυματισμών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Καβάλας ήταν ο Αργύρης Μπαρέττας που σημείωσε και το 2 τέρματα. Το δεύτερο μάλιστα είχε ακόμα μεγαλύτερη σημασία μιας και επιτεύχθηκε σχεδόν αμέσως μετά την ισοφάριση του Πανθρακικού, γεγονός που άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης.

Φάσεις και γκολ

–         Στο 8ο λεπτό ο ΑΟΚ κάνει το 1-0 με το γκολ του Μπαρέττα   ενώ στο 15ο ο Ιορδανίδης είχε σουτ στο δοκάρι.
–         Ο Πανθρακικός ισοφαρίζει στο 32’ όταν ο Πουρλατάρας μπήκε στην περιοχή κράτησε την μπάλα, πάσαρε στον Βάσκο κι αυτός με γυριστό σουτ έκανε το 1-1.
–         Στο επόμενο λεπτό όμως η Καβάλα αντέδρασε. Ο Ρουμπιέ μπήκε στην περιοχή αλλά δεν κράτησε την μπάλα. Αυτή έφτασε στον Μπαρέττα που με δυνατό σουτ έγραψε το 2-1.
–         Στο 53’ παράλληλη σέντρα του Μπαρέττα, ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ λίγο αργότερα ο Κουσουλάς έδιωξε με το κεφάλι πάνω από τη γραμμή.
–         Στο 67’ ωραία ανάπτυξη από την Καβάλα η μπάλα φτάνει στον Μπαρέττα, που βρέθηκε μόνος του με τον Κοτσάκη, τον οποίο όμως δεν κατάφερε να κερδίσει.
–         Στο 80’ γυριστό σουτ του Καρακώστα μέσα από την περιοχή και πλάγια, η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο ίδιος παίκτης  έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

Oι Συνθέσεις

Καβάλα: Σταθάκης, Γερογιάννης, Μπατσαράς, Βασιλόπουλος (75’ Κατσαμάγκας), Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Σαλπιγγίδης (56’ Καρακώστας), Βαφειάδης, Ρουμπιές, Ιορδανίδης, Μπαρέττας (86’ Μαγκαφίνης).
Πανθρακικός: Κοτσάκης, Καλογρανάς, Χιντζίδης, Κούσουλας, Σιδηρόπουλος, Γιαννακιτσίδης, Γκουτσίδης, Στοϊνοβιτς (81’ Αρετάς), Φουρλατάρας, Μπαικαρά (λτ 31’ Βαφειάδης), Βάσκος.