6ο ΓΕΛ Καβάλας: Ένα βήμα πριν τον τίτλο του πρωταθλητή της ΑΜΘ

Η ομάδα μπάσκετ του σχολείο πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Περιφέρειας κερδίζοντας 83-47 το 4ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης – Στον τελικό θα αντιμετωπίσει το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης

Ενα βήμα πριν την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή της Περιφέρειας Ανατ. Μακ-Θράκης στο σχολικό πρωτάθλημα Basket των Λυκείων είναι το 6ο ΓΕΛ Καβάλας.

Οι μαθητές-αθλητές του σχολείου, αν και με πολλές απουσίες,  επιβλήθηκαν την Πέμπτη 16/03/23 στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, στον ημιτελικό του 4ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης με σκορ 83-47 έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Μιχάλη Γιουρούκη (28 πόντοι) και τον Νίκο Χατζηαβραάμ (27 πόντοι) ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης οι Γρηγόρης Χάιτας, Πρόδρομος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Σειτανίδης και Γιώργος Πολυχρονίδης.

Την σχολική ομάδα μπάσκετ του 6ου ΓΕΛ Καβάλας απαρτίζουν επίσης οι: Γιώργος Βαλσαμάς, Γιώργος Τερζανίδης, Διονύσης Τιμαμόπουλος, Ιωάννης Πούγγουρας και Γιώργος Βλαστός.

Στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21/3 οι μαθητές-αθλητές του 6ου ΓΕΛ Καβάλας θα αντιμετωπίσουν το 3o ΓΕΛ Ξάνθης που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό το 1ο ΓΕΛ Δράμας με σκορ 47-39 για τον τίτλο του Πρωταθλητή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων με τις καλύτερες σχολικές ομάδες της Ελλάδας.