Οι αθλητικοί σύλλογοι της Θάσου έχουν τον δικό τους φορητό απινιδωτή

Τα έξι ποδοσφαιρικά σωματεία του νησιού καθώς και ο ΑΣ Ανδροσθένης παρέλαβαν τον εξοπλισμό από τον Δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Γιώγου Τσουλκάνη, παρέδωσε σε εκπροσώπους των Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Θάσου και του Αθλητικού Συλλόγου Ανδροσθένης Θάσου από έναν φορητό απινιδωτή.

Ειδικότερα διατέθηκαν 7 φορητοί απινιδωτές, από τους οποίους, 6 στους Ποδοσφαιρικούς Συλλόγους της Θάσου που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα (ΓΑΣ Αναγέννηση Λιμεναρίων Θάσου, ΑΜΣ Άρης Πρίνου Θάσου, ΑΟ Θεαγένης Θάσου, Δόξα Θεολόγου Ποτού Θάσου, ΑΟ Ποταμιάς Θάσου και ΑΜΣ Κεραυνός Καλλιράχης) και ένα στον ΑΣ Ανδροσθένης Θάσου.

Σκοπός της σχετικής προμήθειας από το Δήμο Θάσου είναι η ενίσχυση των Ποδοσφαιρικών και Αθλητικών Συλλόγων με την δυνατότητα της άμεσης αντιμετώπισης στην απευκταία περίπτωση εκδήλωσης κάποιου έκτακτου περιστατικού σε ώρα αγώνα ή προπόνησης.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου. Λευτέρης Κυριακίδης δήλωσε:

«Είναι γνωστό σε όλους ότι οι απινιδωτές σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Διευρύνουμε το δίκτυο απινιδωτών που ήδη είχαμε αναπτύξει σε πολλά κεντρικά σημεία του Νησιού μας καθώς και σε Υπηρεσίες με έδρα τη Θάσο.

Ο Δήμος Θάσου και με την συγκεκριμένη ενέργειά του συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους Ποδοσφαιρικούς και Αθλητικούς Συλλόγους της Θάσου και κατ’ επέκταση τους νέους της Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του».