ΑΟ Καβάλα: Ξέσπασε στο 1ο ημίχρονο (4-0) την Αλεξανδρούπολη, χαλάρωσε στο 2ο

Με χατ-τρικ του Καρακώστα και ένα γκολ του Κατσαμάγκα επικράτησε εύκολα επί της ομάδας του Έβρου, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα

Με εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες η ομάδα της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Μετά την απογοητευτική εμφάνιση και την ήττα από τον Αγρ. Αστέρα στον Εύοσμο, το «καραβάκι» επικράτησε με 4-0 της Αλεξανδρούπολης! Το παιχνίδι στην ουσία κρίθηκε στο 1ο ημίχρονο όταν ο ΑΟΚ «ξέσπασε» στην (και μαθηματικά) υποβιβασμένη ομάδα του Έβρου, όταν σχεδόν σε κάθε μια από τις ευκαιρίες που δημιουργούσε πετύχαινε και γκολ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Χρήστος Καρακώστας που πέτυχε χατ – τρικ (και συνολικά στα 12 γκολ), ενώ το 4ο το σημείωσε ο Κατσαμάγκας.

Στην επανάληψη το συγκρότημα του Γιώργου Αγγελίδη «χαμήλωσε ρυθμούς» με τον προπονητή να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετά νεαρά παιδιά όπως οι Χωρινός, Γιαννάκος, Θαλασσινός και Παβλόβ.

Πριν την έναρξη του αγώνα ο ΑΟΚ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, με νεαρά παιδιά του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Καβάλας που εκτέλεσαν πέναλτι.

Φάσεις και γκολ

  • Στο 4ο λεπτό σε αντεπίθεση της Αλεξανδρούπολης ο Δορουδιγένης σούταρε μόνος του από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο.
  • Στο 12ο Μπαρέττας έκανε παράλληλη σέντρα και ο Καρακώστας με πλασέ έκανε το 1-0 στην αφύλακτη εστία, ενώ στο 14’ ύστερα σέντρα του Μπατσαρά ο Κατσαμάγκας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στην εστία.
  • Στο επόμενο λεπτό όμως ο Καρακώστας με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0, ενώ στο 30’ ο ίδιος παίκτης με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαγκαφίνη έγραψε το 3-0.
  • Στο 44’ γίνεται το 4-0 μετά από σέντρα του Μπαρέττα ο Κατσαμάγκας με κεφαλιά βρίσκει στόχο!!!
  • Στο 56’ ο Μπιμπισίδης έδιωξε επικίνδυνα την μπάλα μέσα από την περιοχή του ΑΟΚ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • Στο 72’ σουτ του Ρουμπιέ από το ύψος της περιοχής απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας της Αλεξανδρούπολης.
  • Στις καθυστερήσεις αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα ο Δορουδινένης.

Οι Συνθέσεις

ΑΟ Καβάλα: Σταθάκης, Μπατσαράς, Μαγκαφίνης, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης (65’ Χωρινός), Καζαντζίδης (46’ Γιαννάκος), Καρακώστας (65’ Θαλασσινός), Κατσαμάγκας, Ρουμπιές, Ιορδανίδης, Μπαρέττας (46’ Παβλόφ).
Αλεξανδρούπολη: Κασκαντάμης, Δορουγιδένης, Τζατζανάς, Παπαγεωργίου, Τσιεγκελίδης, Πατσιώρας Α., Τσιτσεκίδης, Τοπάλι, Γκαιδατζής, Πατσιώρας Κ., Κυριζάκης. Έπαιξαν και οι Σωτηράκης, Παπάζογλου, Ράλλης και Μαλτέζος.