Βύρωνας-ΑΟ Καβάλα 1-1: Έ(X)ασαν και οι δύο…

Ισοπαλία στο ντέρμπι της Καβάλας, που δεν βόλεψε ούτε τον ΑΟΚ που δεν πλησίασε στην κορυφή, ούτε τον Βύρωνα που δεν πήρε ανάσα στη «μάχη» για τη σωτηρία

Ισοπαλία με σκορ 1-1, η οποία δεν βολεύει κανέναν ήρθε στο μεγάλο ντέρμπι της Καβάλας ανάσα στον Βύρωνα και τον ΑΟΚ, το απόγευμα του Σαββάτου 8/4 στο Βερούλειο στάδιο. Οι δύο ομάδα ήθελαν τους βαθμούς της νίκης για να πλησιάσουν στον στόχο τους αλλά περιορίστηκαν στον βαθμό του… «Χ», με τον οποίο έχασαν έδαφος τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά. Ο ΑΟΚ πλησίασε στους 4 βαθμούς τον Καμπανιακό, ενώ ο Βύρωνας παραμένει κάτω από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού.

Στο κατάμεστο από φιλάθλους Βερούλειο στάδιο, με τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ο Βύρωνας ήταν καλύτερος από τον ΑΟΚ, έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι, αλλά ήταν αυτός που… κυνηγούσε στο σκορ μιας και η Καβάλα προηγήθηκε στο 36’ με πέναλτι και στη συνέχεια είχε ορισμένες καλές στιγμές για να «κλειδώσει» τη νίκη. Κατάφερε να ισοφαρίσει στο 82’ αλλά απ’ εκεί και πέρα, τίποτα… Το τελικό σφύριγμα δεν βρήκε κανέναν ευχαριστημένο, μιας και οι δύο ομάδες γνωρίζουν ότι έχουν απομακρυνθεί από τον στόχο τους…

Φάσεις και γκολ

  • Στο 20ο λεπτό κεφαλιά του Τουμανίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 25’ ο Πτηνόπουλος με ατομική ενέργεια περνάει και τον τερματοφύλακα, πλασάρει αλλά πάνω στη γραμμή διώχνει ο Μπατσαράς.
  • Στο 28’ σουτ του Τανζού μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.
  • Στο 36’ με πέναλτι που κέρδισε ο Καρακώστας, ο ΑΟΚ κάνει το 0-1 με τον Ιορδανίδη
  • Στο 47’ σε αντεπίθεση του ΑΟΚ, σουτ του Ρουμπιέ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ και στο 53’ ο Ρουμπιέ «έκοψε» την μπάλα στον Μπαρέττα, αλλά το σουτ από ευνοϊκή θέση έφυγε άουτ.
  • Στο 54’ ωραία πάσα του Παπαδόπουλου στον Πτηνόπουλο και πλασέ του τελευταίου που φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σταθάκη, ενώ στο 68’ σουτ του Βαφειάδη έφυγε επίσης άουτ.
  • Στο επόμενο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για τον Βύρωνα, με το σουτ του Τανζού που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 76’ ο Λουκοβίτης δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
  • Η ισοφάριση ήρθε στο 82’ όταν μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου, ο Παύλος Δερμιτζάκης από κοντά έκανε το1-1, ενώ στο 84’ ο Πτηνόπουλος δεν βρήκε την μπάλα, όντας μόνος του κοντά στην εστία.
  • Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Τουμανίδης.

Οι Συνθέσεις

Βύρωνας: Αθανασίου, Τσερπές, Ιβανίδης, Τουμανίδης, Παπαδόπουλος, Ουζούνογλου (68’ Λουκοβίτης), Δερμιτζάκης Α., Τανζού, Πτηνόπουλος, Καρίπογλου, Δερμιτζάκης Π.
Καβάλα: Σταθάκης, Μπατσαράς, Μαγκαφίνης, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης (78’ λτ Παβλόφ), Καρακώστας, Βαφειάδης, Ρουμπιές, Ιορδανίδης, Κατσαμάγκας (46’ Μπαρέττας).