ΑΟ Καβάλα: Ζόρικη νίκη (3-1) επί του Ορφέα Ξάνθης

Με γκολ των Καρακώστα, Ρουμπιέ και Ιορδανίδη πήρε το «τρίποντο» στο «Ανθή Καραγιάννη» υπό την παρουσία ελάχιστου κόσμου στις εξέδρες

Σ’ ένα παιχνίδι που διεξήχθη μεταξύ… συγγενών και φίλων, μιας και ο κόσμος που βρέθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη» ήταν λιγότερος παρά ποτέ στη φετινή αγωνιστική περίοδο (απόρροια της απογοήτευσης του κόσμου), ο ΑΟΚ επικράτησε του μαχητικού Ορφέα Ξάνθης με 3-1. Η νίκη πάντως μόνο εύκολη δεν είναι για το «καραβάκι», αφού το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, κι όταν οι φιλοξενούμενοι πίεζαν για την ισοφάριση.

Η αναμέτρηση ήταν «ανοιχτή» απ’ την αρχή και δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, με το συγκρότημα του Γιώργου Αγγελίδη να μπαίνει πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» τη νίκη πολύ νωρίς. Πήρε το προβάδισμα στο 8ο λεπτό, είχε αρκετές καλές στιγμές και πέτυχε ένα δεύτερο τέρμα στο 32’. Από τη μεριά του ο Ορφέας,  έπαιξε ελεύθερα και θα μπορούσε να κάνει… ζημιά στις αντεπιθέσεις, αλλά κι αν ήταν εύστοχος στις καθυστερήσεις ο Κουκουρίγκος (δοκάρι). Όμως ο νεαρός Παπαποστόλου ήταν πολύ καλός κάτω από την εστία και νικήθηκε μόνο από… σπόντα.

Σε γενικές γραμμές το «καραβάκι» έδειξε αυτό που φάνηκε από την αρχή της χρονιάς, ότι είναι άλλη ομάδα όταν αγωνίζεται σε καλό αγωνιστικό χώρο…

Φάσεις και γκολ

  • Στο 4ο λεπτό ο Μπαρέττας βγήκε μόνος του με τον τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να τον πλασάρει επιτυχημένα, ενώ στο 8’ γίνεται το 1-0 με σουτ του Καρακώστα μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Μπαρέττα.
  • Στο 11ο Ρουμπιές φεύγει μόνος του με τον τερματοφύλακα, τον ξεπερνά και πλασάρει από πλάγια στην κενή εστία αλλά δεν βρίσκει στόχο, ενώ στο 16΄ απ’ ευθείας φάουλ του Μπαρέττα έξω από την περιοχή η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
  • Στο επόμενο λεπτό ο Παπαποστόλου διώχνει εντυπωσιακά σουτ του Πασχαλάκη από πλάγια, ενώ στο 22’ ο επιθετικός του Ορφέα επιχείρησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα της Καβάλας αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
  • Το 2-0 γίνεται στο 32’ με δυνατό γυριστό σουτ του Ρουμπιέ μέσα από την περιοχή, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.
  • Στο 47’ δυνατό σουτ του Μπατσαρά έξω από την περιοχή καταλήγει λίγο άουτ.
  • Ο Ορφέας μειώνει σε 2-1 στο 52ο λεπτό, όταν μετά από έμμεσο φάουλ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μπιμπισίδη και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 55’ ο Ιωαννίδης βγήκε μόνος του με τον Παπαποστόλου, αλλά ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 80’ σε αντεπίθεση του Ορφέα, πέρασε και τον γκολκήπερ αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει.
  • Στις καθυστερήσεις σουτ του Κουκουρίγκου έξω από την περιοχή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Ιορδανίδης με σουτ μέσα από την περιοχή διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Οι Συνθέσεις

ΑΟ Καβάλα: Παπαποστόλου, Μπατσαράς, Μαγκαφίνης, Βασιλόπουλος (46’ Γερογιάννης), Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Καρακώστας, Βαφειάδης (86’ Παβλόφ), Ρουμπιές, Μπαρέττας (62’ Ιορδανίδης), Κατσαμάγκας.
Ορφέας Ξάνθης: Γεωργιάδης, Τζαμπάζ Χαλήλ, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Καλαϊτζόπουλος, Ιωαννίδης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης. Αγωνίστηκαν και οι Αμανατίδης, Σωτηράκογλου, Κουτσός.