Back to back πρωταθλητές Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ομάδα της Santa

Και μαθηματικά πρωταθλήτρια η παιδική ομάδα του ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας Καβάλας, παρά τη «γλυκιά» και πρώτη στο πρωτάθλημα ήττα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας Καβάλας αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Σε ένα ματς για γερά νεύρα που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο η παιδική ομάδα της Santa γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα με σκορ 66-67, που της άφησε όμως μία γλυκιά γεύση, καθώς σε συνδυασμό με τη νίκη του πρώτου γύρου με +13 στις Σέρρες με την ΑΕΣ είναι πλέον και μαθηματικά πρωταθλήτρια Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Απομένει μία ακόμη αγωνιστική την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 στις 18:30 στα Ποταμούδια με την Ασπίδα Ξάνθης, χωρίς όμως βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού η ομάδα ανεξαρτήτου αποτελέσματος είναι από την 5η αγωνιστική της τελικής φάσης πρωταθλήτρια Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για 40 λεπτά. Η Αγία Βαρβάρα στερήθηκε τον Kωνσταντίνο Μόμτσο λόγω ασθένειας, αλλά όλοι οι υπόλοιποι αθλητές έπαιξαν και για αυτόν. Για την ομάδα ξεχώρισαν οι Παπαδόπουλος με 6 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα, Χάιτας με 18 (2) πόντους, 13 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 4 κλεψίματα, Παπουτσής 19 (1) πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ και Γεωργιάδης 18 (2) πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Στο τέλος του αγώνα η Santa ήταν έναν πόντο πάνω και κέρδισε φάουλ. Από τη στιγμή που χάθηκε η πρώτη βολή αποφασίστηκε να χαθεί και η δεύτερη για να πάει σε διαφορά ενός πόντου, προκειμένου να μην οδηγηθεί το παιχνίδι σε παράταση… Ο κόουτς Μαγιάννης έδωσε εντολή για άμυνα χωρίς φάουλ και ο αθλητής Γρούνης της ΑΕ Σερρών πέτυχε σουτ δύο πόντων, φέρνοντας την ΑΕ Σερρών μπροστά με σκορ 66-67. Στην εκπνοή του παιχνιδιού η Αγία Βαρβάρα είχε την ευκαιρία να πάρει ακόμη και τη νίκη, με τον Γρηγόρη Χάιτα να αστοχεί εξ επαφής, αλλά το τελικό σκορ έδωσε το πρωτάθλημα στην ομάδα.

Το παιχνίδι επισκίασε μία ατυχής στιγμή διαμάχης που συνέβη 4.50′ πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετά την οποία οι διαιτητές αποφάσισαν την αποβολή τριών αθλητών, δύο από την ομάδα της ΑΕ Σερρών και ενός από την ομάδα της Santa, με την ομάδα να σημειώνει ότι το βίντεο του αγώνα που μεταδόθηκε ζωντανά είναι διαθέσιμο για όσους θέλουν να κάνουν τους δικαστές σε δεκαεξάχρονους αθλητές.

Διαιτητές: Κατρακάρης-Μυσιρλής

Δεκάλεπτα: 14-15, 28-31, 52-48, 66-67

Οι συνθέσεις

Αγία Βαρβάρα (Μαγιάννης-Μυτικόπουλος-Γαζέτης): Παπαδόπουλος 6, Ελευθεριάδης, Αυγερινός 3, Καλογιάννης, Μαγγόπουλος, Γεωργιάδης 18 (2), Βαρώνας, Καλέας 2, Ραξενίδης, Χάιτας 18 (2), Παπουτσής 19 (1), Ιωσηφίδης.

ΑΕ Σερρών (Γκαβανόζης): Κανακάρης 10, Γκαβανόζης 3, Κεραμάρης 8 (2), Κουρτάλης 7 (1), Γιαλαμάς 8 (1), Κακαρίδης, Πλατταράς, Θιαμάρης, Καραουλάνης 12 (1), Αθανασόπουλος, Γρούνης 19 (1), Θεοδωρίδης.