Ο Βύρωνας στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΚ!

Η ομάδα της Καβάλας επικράτησε του Νέστου στα πέναλτι με σκορ 3-2, μετά από ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι που στην κανονική διάρκεια του έληξε 2-2, με το συγκρότημα της Χρυσούπολης να ισοφαρίζει στο 91ο λεπτό

Στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας προκρίθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7/5 ο Βύρωνας, που επικράτησε του Νέστου στη Χρυσούπολη στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι με σκορ 3-2! Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2, με τους γηπεδούχους να επανέρχονται μετά το 0-2 του Βύρωνα και να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα σκοράροντας 2 τέρματα στα τελευταία 20 λεπτά, με το γκολ της ισοφάρισης να επιτυγχάνεται στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Σ’ ένα παιχνίδι που παρακολούθησε αρκετός κόσμος, ο Βύρωνας (που στο 1ο παιχνίδι στο Βερούλειο, είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο 90’) μπήκε δυνατά και κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Δερμιτζάκη να προηγηθεί με 0-2! Το πρώτο γκολ επιτεύχθηκε στο 36ο λεπτό και το δεύτερο στο 53ο. Στη συνέχεια ο Νέστος αντεπιτέθηκε και κατάφερε να μειώσει με τον Γκατζολάρι στο 72ο και να ισοφαρίσει στο 91’ με τον ίδιο παίκτη μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νέστος αγωνιζόταν από το 87ο λεπτό με 10 παίκτες λόγω αποβολής, με 2η κίτρινη κάρτα, του Οκάν ενώ λίγο αργότερα (και πριν το γκολ της ισοφάρισης) η διαιτησίας κ. Μυλοπούλου απέβαλε και τον προπονητή της ομάδας της Χρυσούπολης Νίκο Κεχαγιά!

Στην παράταση, σε αντίθεση με την κανονική διάρκεια όπου υπήρχαν ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, δε σημειώθηκε τίποτα το ιδιαίτερα και έτσι η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε από τα 11 βήματα. Ο Βύρωνας σκόραρε με τους Σιδηρόπουλο, Πτηνόπουλο και Τανζού, ο Νέστος με τους Τσάκωνα και Μπλέτσα και το τέλος βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό!