ΓΣ Ελευθερούπολης: Έχασε μεγάλη ευκαιρία για το break. Ήττα 60-58 στον Τρίτωνα

Σ’ ένα μετριότατο από πλευράς ποιότητας παιχνίδι, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη και το πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλει-οφς – Τι έγινε στα τελευταία κρίσιμα 10 δευτερόλεπτα

Μεγάλη ευκαιρία να κάνει το «break» και να βρεθεί μια νίκη μακριά από την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι-οφς της Elite League έχασε το απόγευμα της Τετάρτης 10/5 ο ΓΣ Ελευθερούπολης. Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου γνώρισε την ήττα με 60-58 από τον Τρίτωνα στην Αθήνα, και πλέον ο στόχος του είναι να μπορέσει να επιστρέψει και πάλι στην πρωτεύουσα στο μεθεπόμενο παιχνίδι της σειράς. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να επικρατήσει στον επόμενο αγώνα που θα διεξαχθεί στην έδρα του. Με δεδομένο ότι πλέον ο Τρίτωνας έχει 2 νίκες (οι ομάδες μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας και ήταν 1-1), αν κερδίσει στην Ελευθερούπολη θα προκριθεί αυτός στον επόμενο γύρο.

Στον αγώνα, και σε αντίθεση με ότι συνέβη στο μεταξύ τους παιχνίδι στην κανονική διάρκεια όπου η ευστοχία ήταν πολύ υψηλή, τόσο ο ΓΣΕ όσο και ο Τρίτωνας έδωσαν ρεσιτάλ αστοχίας. Τα ποσοστά ήταν ιδιαίτερα χαμηλά δείγμα και κανένα από τα επιθετικά «όπλα» της Ελευθερούπολης δε λειτούργησε. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Τουτζιαράκης με 15 πόντους και 12 είχε ο Σκουλίδας.

Τα τελευταία κρίσιμα 10 δευτερόλεπτα

Ο ΓΣΕ είχε την τελευταία επίθεση στο παιχνίδι στα 10 δευτερόλεπτα, με τον Ναούμη να επιχειρεί τρίποντο και να αστοχεί. Το ριμπάουντ πήρε ο Τσάμης που νόμισε ότι ο χρόνος τελείωσε και έτσι κλώτσησε την μπάλα με αποτέλεσμα να δεχτεί τεχνική ποινή. Η μπάλα πήγε και πάλι στην κατοχή του ΓΣΕ με 1,9 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος. Ο Σκουλίδας ανέλαβε να εκτελέσει τη βολή της τεχνικής ποινής αλλά αστόχησε. Στην τελευταία επίθεση της ομάδας του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο Σοκ πήγε να βρει τον Γκάθραιτ μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, αλλά η πάσα κόπηκε και στα 6 δέκατα που απέμειναν δεν μπορούσε να γίνει τίποτα…

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 15-14, 29-28, 45-42, 60-58
Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 9 (1), Μανοΐλοβιτς 12 (1), Κουφόπουλος 7 (1), Ζαραϊδώνης 2, Πράπας 4 (1), Προίσκος 5 (1), Καμπερίδης 13 (1), Τσάμης 4, Μπολδόγλου 4.
Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Γκάθραϊτ 11, Σοκ 2, Γράβας 11 (1), Ναούμης 5 (1), Σκουλίδας 12 (4), Ξύδης, Ρόμπινσον 2, Τουτζιαράκης 15.