Το Παγγαίο στον παγκόσμιο ιστιοπλοϊκό «χάρτη»: Πάνω από 150 αθλητές από 30 χώρες για το “FINN Masters” [φωτογραφίες]

«Σκάφη, παραλίες και... μπαρ είναι έτοιμα για τους αγώνες»: Διθυραμβικά σχόλια στην επίσημη ιστοσελίδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος για τις ομορφιές της περιοχής, την οποία χαρακτηρίζει «παράδεισο για τους ιστιοπλόους»

Από την Παρασκευή 26 Μαϊου 2023 μέχρι την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 η Νέα Ηρακλείτσα και η Νέα Πέραμος του Δήμου Παγγαίου θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας “FINN Masters 2023” και ήδη βρίσκονται στην περιοχή πάνω από 150 ιστιοπλόοι από 30 χώρες.

Και μπορεί το άθλημα να είναι ο «πρωταγωνιστής», ωστόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος η αναφορά στη διοργάνωση ξεκινάει με μια… παγκόσμια διαφήμιση για την περιοχή, με διθυραμβικά σχόλια για τις ομορφιές της, την οποία χαρακτηρίζει «παράδεισο για τους ιστιοπλόους», ενώ χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του άρθρου «Σκάφη, παραλίες και… μπαρ είναι έτοιμα για τους αγώνες». Παράλληλα, στα άρθρα που προηγήθηκαν της έναρξης του πρωταθλήματος φιγουράρουν φωτογραφίες από τις παραλίες της περιοχής.

“It is a perfect venue for the Finn Masters with the boat park along the waterfront overlooking the azure ocean, an idyllic sandy beach just a few steps away and a mesmerising range of bars and restaurants to choose from each night. It is nothing short of a Finn Masters paradise. Those who have arrived early have been spellbound by the beauty of the place and have enjoyed some good days of training in warm sea breezes” αναφέρεται χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στους 8 αγώνες του πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν σε μια βδομάδα στα νερά Παγγαίου, θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου, μεταξύ άλλων οι 8 από τους 10 πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης, όπως το νούμερο 1 Laurent Hay από τη Γαλλία και το νούμερο 3 Bas de Waal από την Ολλανδία.

Οι καιρικές και κυρίως οι ανεμολογικές συνθήκες αναμένονται καλές, με ανέμους έως 3-4 μποφόρ, αλλά και με πιθανότητα για ισχυρές ριπές κατά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, ελέω της καιρικής αστάθειας που θα επικρατεί στην περιοχή, ανεβάζοντας τον πήχη δυσκολίας.

Να σημειωθεί ότι για να γίνει πράξη η φιλοξενία του πρωταθλήματος στην περιοχή μας συνέδραμαν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου, ο Δήμος Παγγαίου με την υλικοτεχνική υποδομή και την εξ αρχής υποστήριξη της ιδέας από τον Δήμαρχο, Φίλιππο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Μποσμπότη, με γνώμονα και την προβολή της περιοχής, αλλά και με τη βοήθεια «επί του πεδίου» από τον αντιδήμαρχο Ελευθερών, Χρήστο Πριονίδη, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, η οποία με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη κάλυψε τα περισσότερα έξοδα της διοργάνωσης, αναγνωρίζοντας το βεληνεκές της και συν τοις άλλοις τη συμβολή της στην προβολή όχι μόνο του Παγγαίου και της Καβάλας, αλλά όλης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά και πλήθος χορηγοί-τοπικές επιχειρήσεις, με προεξάρχοντα το Επιμελητήριο της Καβάλας.

Live stream στιγμιότυπα από τους αγώνες μπορείτε να παρακολουθήσετε από εδώ, μέσω του καναλιού της κλάσης στο Youtube εδώ, αλλά και σε μεγάλα ιστιοπλοϊκά sites του κόσμου.

*Photos: robertdeaves.uk