Δύο Καβαλιώτες στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος στο Μπάσκετ με Αμαξίδιο [φωτογραφίες]

Ο Μέγας Αλέξανδρος πήρε το 24ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Αμαξίδιο έχοντας στη σύνθεσή του τον Νότη Τσίλη και τον Παναγιώτη Σαουλίδη

Ο Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης είναι πρωταθλητής Ελλάδος στο Μπάσκετ με Αμαξίδιο, καθώς στον ημιτελικό του Final Four το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο κέρδισε με 62-58 τον περσινό πρωταθλητή και φετινό φαβορί Παναθηναϊκό, ενώ στον τελικό επικράτησε με 46-42 της Δωδεκανήσου και κατέκτησε το 24ο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το northbasket.gr, η Δωδεκάνησος πάλεψε, κυνήγησε μέχρι το τέλος, παρότι από το 12ο λεπτό ο Γκιουρκάν χρεώθηκε με τρία φάουλ. Δεν έκανε άλλο ως το τέλος, γενικότερα δεν υπήρξε ιδιαίτερη φθορά, όμως η ηρεμία τού Άγγελου Διμπιτούζη, το πάθος του Τσίλη, οι καθοριστικοί πόντοι τού Κεφαλά, η επιβλητική παρουσία τού Μπαγκζεμπεχράντ και η αέναη κίνηση του Ζάκερι έκαναν τη διαφορά.

Όπως αναφέρει το northbasket.gr, ο Χαμαντί έκανε εξαιρετικό τουρνουά, ο Γκιουρκάν ήταν πολύ καλός αμυντικά και οικονομικός στην επίθεση. Τα τρίποντα του Χατζηδημητρίου δεν βρήκαν στόχο, ώστε να έρθει το ματς στα ίσα, με αποτέλεσμα ο Μέγας Αλέξανδρος να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Παναγιώτης Σαουλίδης με το κύπελλο στα χέρια

Ανάμεσα στους νικητές ήταν και δύο Καβαλιώτες παίκτες: Ο Νότης Τσίλης με καταγωγή απο τη Χρυσούπολη και ο Παναγιώτης Σαουλίδης από την Καβάλα, οι οποίοι συνέδραμαν τα μέγιστα την επιτυχία της ομάδας τους.

Ο Νότης Τσίλης από τη Χρυσούπολη

Διαιτητές: Πράττος-Αρτεμάκη-Στρέμπας.
Τα δεκάλεπτα: 8-7, 18-16, 32-26, 46-42.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μέγας Αλέξανδρος (Χατζηζωγίδου): Διμπιτούζης 10, Βαρυτιμίδης 2, Βάσσης, Κεφαλάς 8, Τσίλης 13, Μπαγκζμπεχράντ 11, Ζάκερι 2
Δωδεκάνησος (Μποσγανάς): Χαμαντί 17, Χεναγκίρ 7, Χατζηδημητρίου Μ., Μαρουλάκης 2, Χατζηκαντής 6, Γκιουρκάν 10