“FINN Masters 2023”: Στον «αέρα» λόγω έλλειψης… αέρα η 3η μέρα του Πρωταθλήματος. Δεν πραγματοποιήθηκαν αγώνες [φωτογραφίες]

Έγιναν δύο αγώνες σε τρεις μέρες και απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις αγώνες για το Πρωτάθλημα στις δύο μέρες που απομένουν-Ελήφθη απόφαση οι αγώνες να γίνονται πλέον τον Ιούνιο-Στην Αυστραλία το Finn Masters 2026

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, τρίτη μέρα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας “FINN Masters 2023” στα νερά της Νέας Ηρακλείτσας και της Νέας Πέραμου του Δήμου Παγγαίου, με την έλλειψη ευνοϊκού αέρα να αποτρέπει τη διενέργεια αγώνων.

Photo: robertdeaves.uk

Η πρώτη απόπειρα του στόλου έγινε περίπου στις 13:00, με τις ανεμολογικές συνθήκες να είναι απογοητευτικές. Η δεύτερη απόπειρα έγινε περίπου στις 14:30, με έναν αέρα 12 κόμβων να αναπτερώνει τις ελπίδες των ιστιοπλόων, ωστόσο και πάλι έπεσε γρήγορα, με αποτέλεσμα να βγουν οριστικά πλέον στην ακτή.

Photo: robertdeaves.uk

Ο απολογισμός μέχρι τώρα είναι δύο αγώνες σε τρεις μέρες, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον τέσσερις αγώνες για το Πρωτάθλημα στις δύο μέρες που απομένουν, με το ραντεβού για την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 να είναι και πάλι στις 13:00, εφόσον το επιτρέψει ο αέρας. Συνεπώς και η κατάταξη παραμένει η ίδια (βλ. παρακάτω), ενώ όσον αφορά στις ελληνικές συμμετοχές, ο Βαγγέλης Πασχαλέρης είναι 16ος μετά από δύο αγώνες, ο Λάκης Μαυρουδής 84ος και ο Βασίλης Μαρδύρης 137ος.

  1. POR 21 Filipe SILVA 5
  2. ESP 7 David TEROL 8
  3. ITA 2 Marco BUGLIELLI 20
  4. HUN 7 Székely ANTAL 21
  5. CZE 2 Zdeněk GEBHART 25
  6. FRA 75 Laurent HAŸ 26
  7. SUI 7 Christoph BURGER 26
  8. CZE 43 Ladislav HYRS 33
  9. SVK 1 Peter MOSNY 36
  10. AUS 75 Phil CHADWICK 40
Photo: robertdeaves.uk

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι από τη μέρα μπορεί να μη «βγήκαν» νικητές, όμως «απέπλευσαν» δύο σημαντικές ειδήσεις: Το Finn World Masters 2026 θα φιλοξενηθεί από το Royal Queensland Yacht Squadron στην Αυστραλία, με τους αγώνες να προγραμματίζεται να γίνουν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη χώρα και στο νότιο ημισφαίριο γενικότερα, ενώ οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιούνται από εδώ και πέρα τον Ιούνιο, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά στις ημερομηνίες (δε συμπίπτει με άλλες μεγάλες διοργανώσεις), με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες -όπως εν προκειμένω- δεν επιτρέπουν πάντα τη διενέργεια των αγώνων σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.