Ορφέας Ελευθερούπολης: Αποχαιρετισμός με νίκη (3-1 την Ορεστιάδα) στα μπαράζ ανόδου

Η πρωταθλήτρια της ΕΠΣΚ τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς – Στη Γ’ Εθνική προβιβάστηκαν η Νίκη Ευκαρπίας, ο Άρης Πετεινού και ο Ορέστης Ορεστιάδας

Με νίκη ολοκλήρωσε την παρουσία του στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία ο Ορφέας Ελευθερούπολης. Ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Καβάλας επικράτησε στην 7η και τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης του Ορέστη Ορεστιάδας με 3-1 και με τους 3 βαθμούς που κέρδισε έφτασε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς.

Ο αγώνας είχε καθαρά τυπικό χαρακτήρα, μιας και ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική είχε χάσει κάθε ελπίδα για διεκδίκηση του μεγάλου στόχου της χρονιάς. Ήθελε όμως να πάρει το τρίποντο και τα κατάφερε απέναντι σε μια ομάδα που τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Ο Ορφέας προηγήθηκε στο 1ο ημίχρονο με το γκολ του Λουίζ στο 35ο λεπτό, ενώ στην επανάληψη ο Κυγάης έκανε το 2-0 στο 70’. Η Ορεστιάδα μείωσε με τον Χρηστούδη 6 λεπτά αργότερα, αλλά ο Προβατίδης στο 81’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Την άνοδο στη Γ’ Εθνική, εκτός από τον Ορέστη Ορεστιάδας (που τερμάτισε στην 3η θέση) πήρε ως 1η η Νίκη Ευκαρπίας που πήρε τη νίκη στις Σέρρες επί του Ηρακλή Αμμουδιάς με 3-1. Στο πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Άρης Πετεινού κέρδισε στην Ξάνθη τη Δόξα Βώλακα με 1-0 με γκολ του Εφέντη στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων και έτσι πήρε τη 2η θέση στη βαθμολογία.

Η Δόξα Σιδηροχωρίου πήρε την τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό, αυτόν που είχε κερδίσει στην 1η αγωνιστική στην Κομοτηνή στον αγώνα της με τον Ορφέα Ελευθερούπολης.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ, καθώς και η τελική βαθμολογία έχουν ως εξής:
Ορφέας Ελευθερούπολης-Ορέστης Ορεστιάδας 3-1
Ηρακλής Αμμουδιάς-Νίκη Ευκαρπίας 1-3
Άρης Πετεινού-Δόξα Βώλακα 1-0
Ρεπό η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου

Η Βαθμολογία

  1. Νίκη Ευκαρπίας 13 (12-3)
  2. Άρης Πετεινού 12 (10-4)
  3. Ορέστης Ορεστιάδας 11 (7-3)
  4. Δόξα Βώλακα 9 (8-8)
  5. Ορφέας Ελευθερούπολης 8 (7-9)
  6. Ηρακλής Αμμουδιάς 5 (4-6)
  7. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 1 (2-16)