34ο Μίνι Μπάσκετ Δήμου Καβάλας: Το 12ο ΔΣ (στ’ αγόρια) και το 2ο ΔΣ (στα κορίτσια) σήκωσαν την «κούπα»!

Με τη διεξαγωγή της τελικής φάσης, στο κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Δήμογλου» στην Καλαμίτσα ολοκληρώθηκε ο θεσμός

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο στους αγώνες των αγοριών και το 2ο Δημοτικό Σχολείο στους αγώνες των κοριτσιών ήταν οι μεγάλοι νικητές του 34ου Σχολικού Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ του Δήμου Καβάλας, το οποίο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (11/6) στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Γονείς, μικροί μαθητές και λοιποί φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες στηρίζοντας όλες τις ομάδες, με τα δύο Σχολεία να καταφέρνουν να επικρατήσουν στους μεγάλους τελικούς της διοργάνωσης ύστερα από συγκλονιστικά παιχνίδια που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων, στην κυριολεξία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων και δράσεων είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία ευρύτερης παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας και του υγιούς συναγωνισμού.

Στις τελετές απονομής παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» Παναγιώτης Αγγελίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: « Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς που ως Κοινωφελής Επιχείρηση συμβάλλαμε οικονομικά και οργανωτικά στην υλοποίηση και ολοκλήρωση μιας ακόμα διοργάνωσης. Ένας θεσμός που από το 1988 δίνει την ευκαιρία άθλησης και του «ευ αγωνίζεσθαι» στα παιδιά – κορίτσια και αγόρια – των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Δεν είναι επιλογή μας, είναι χρέος μας να στηρίζουμε πάντα προσπάθειες και θεσμούς που προάγουν το αθλητικό πνεύμα, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά». Στο ίδιο πλαίσιο συνεχάρη τους δασκάλους, τους καθηγητές φυσικής αγωγής και τους διαιτητές καθώς τα στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Παιδείας της «Δημωφέλεια», Αλέξη Βρεττό και Ελένη Οικονομίδου για την άρτια διοργάνωση.