Γιάννης Διαμαντίδης: Γι’ αυτούς τους δύο λόγους αποφάσισα να ασχοληθώ με τον ΑΟΚ

Ο νέος ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος μίλησε για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του, ξεκαθάρισε ότι «είμαι ΠΑΟΚ, αλλά…», και παρουσίασε τους συνεργάτες του στη νέα διοικούσα επιτροπή

Την πρώτη του επαφή με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Καβάλας έκανε το απόγευμα της Τρίτης 27/6 ο νέος ισχυρός άνδρας του ΑΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης. Ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής της ομάδας, μαζί με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΑΟΚ Αντώνη Αντωνίου επέλεξαν αυτή η συνάντηση να μην γίνει σ’ ένα γραφείο και σε μια τυπική συνέντευξη τύπου, αλλά σ’ ένα τραπέζι στο «Πρώτο Κατσίκι» στο Περιγιάλι, όπου σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα να παρουσιαστούν οι στόχοι και οι επιδιώξεις της νέας διοίκησης της Καβάλας!

Ο Γιάννης Δαμιανίδης είναι άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο του ποδοσφαίρου, τόσο στο επαγγελματικό επίπεδο όσο και στο ερασιτεχνικό, όντας αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη όμως αποφάσισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά ως παράγοντας επιλέγοντας τον ΑΟΚ για δύο λόγους όπως ο ίδιος αποκάλυψε. «Ο πρώτος ήταν η φιλία μου με τον βουλευτή Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος με παρότρυνε να ασχοληθεί με το «καραβάκι» συστήνοντας με ανεπιφύλακτα να έρθω στον ΑΟΚ» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι ο δεύτερος έχει να κάνει με το όνομα και την εικόνα της Καβάλας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. «Έρχομαι σε μια ομάδα που η αξία της είναι γνωστή σε όλους και θέλω να τη βοηθήσει να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει» τόνισε με έμφαση!

Για τον ηγέτη του ΑΟΚ ο στόχος της ομάδας την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι ένας και μοναδικός δηλαδή η άνοδος στη Super League 2. «Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία» ξεκαθάρισε και επισήμανε ότι «γι’ αυτό το λόγο ήδη έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για το «χτίσιμο» μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα».

Δεν θα το κρύψω ότι είμαι ΠΑΟΚ, αλλά…

Ο κ. Διαμαντίδης θέλησε από την αρχή να δώσει απαντήσεις σ’ αυτά που γνωρίζει και ο ίδιος ότι κυκλοφορούν στην Καβάλα περί άμεσης σύνδεσης του ΑΟΚ με τον «δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να το κρύψω ότι είμαι ΠΑΟΚ, όμως απ’ τη στιγμή που ασχολούμαι με την Καβάλα οι όποιες οπαδικές προτιμήσεις φεύγουν από τη μέση, τόσο για εμένα όσο και για τους συνεργάτες μου στη διοίκηση της ομάδας»! Με την ευκαιρία αυτή ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής παρουσίασε τους συνοδοιπόρους του, ορισμένοι από τους οποίους ήταν γνωστοί στην Καβάλα, ή τα ονόματα τους είχαν «διαρρεύσει» και κάποιοι άλλοι όχι.

Η σύνθεση της νέας διοικούσας επιτροπής του ΑΟΚ

Τη διοικούσα επιτροπή του ΑΟΚ θα αποτελούν, εκτός από τον Γιάννη Διαμαντίδη, οι επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη Μπάμπης Πασχαλίδης και Νίκος Κοσκινάς καθώς και οι Καβαλιώτες επιχειρηματίες Ανδρέας Ζερτιλίδης (γραμματέας της ΕΠΣΚ), Θάνος Σπανδωνίδης και Ανδρέας Σκλαρής. Οι δύο τελευταίο βοήθησαν σημαντικά την ομάδα την περσινή χρονιά. Στο διοικητικό σχήμα του ΑΟΚ θα βρίσκεται και ο Βαγγέλης Αγγελής, ο οποίος θα είναι διευθυντής της ομάδας, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Μανάφη θα είναι αυτοί που θα «τρέχουν» το ποδοσφαιρικό τμήμα. Σύμφωνα με τον Γιάννη Διαμαντίδη, το διοικητικό σχήμα ενδέχεται να ενισχυθεί και με άλλα πρόσωπα στο προσεχές διάστημα, μιας και υπάρχουν επαφές με επιχειρηματίες και παράγοντες από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη.

Ανανεώσεις, μεταγραφές και προετοιμασία

Σε ότι έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο ΑΟΚ έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με 5-6 παίκτες της περσινής ομάδας και το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνουν επαφές και με άλλους τόσους, μιας και η παρουσία τους στο προηγούμενο πρωτάθλημα ήταν επιτυχημένη. «Είναι σίγουρο ότι θα γίνουν και σημαντικές προσθήκες με παίκτες που θα έρχονται και από μεγαλύτερες κατηγορίες» σημείωσε ο κ. Διαμαντίδης. Η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου και όπως έγινε γνωστό το βασικό μέρος αυτής θα γίνει (κατά  πάσα πιθανότητα) στον Βώλακα στη Δράμα.

Το προπονητικό τημ και ο νέος γυμναστής

Προπονητής της ομάδας θα είναι ο Τίμος Καβακάς, ο οποίος δεν ήταν στη συνάντηση της Τρίτης, αλλά αναμένεται τις επόμενες ημέρες προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το ρόστερ της ομάδας. Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Γιώργος Αγγελίδης και προπονητής τερματοφυλάκων ο Νίκος Σουμουλίδης. Το όνομα του γυμναστή του ΑΟΚ δεν έγινε γνωστό (αν και έχει επέλθει συμφωνία μαζί του) και όπως έγινε γνωστό αυτό αναμενόταν να ανακοινωθεί στη διάρκεια της ημέρας…

Δε θα είμαστε «υποχείριο» κανενός…

Για τον Γιάννη Διαμαντίδη είναι σημαντικό να εκμεταλλευτεί η ομάδα τις γνωριμίες που υπάρχουν και να χτιστεί ένα προφίλ συλλόγου που ναι μεν θα είναι ανταγωνιστικό αλλά σε καμία περίπτωση εχθρικό «ειδικά με τις ομάδες της Βορείου Ελλάδας, με τις οποίες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα», τόνισε με έμφαση. «Δεν πρόκειται να είμαστε «υποχείρια» κανενός, αλλά θα επιδιώξουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους» επισήμανε. Όσο για το ύψος του προϋπολογισμού της χρονιάς που έρχεται είπε ότι «ακόμα είναι υπό διαμόρφωση αλλά σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο από το περσινό (σ. σ. πλησίασε τις 200.000 ευρώ)».

Στενή συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας

Ιδιαίτερα αναφορά σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση του κ. Διαμαντίδη και των συνεργατών του, έγινε για τη συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, με τον οποίο έγινε ήδη μια πρώτη επαφή σε πολύ καλό κλίμα. «Είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που κάνουμε να έχουμε στο πλευρό μας και τον Δήμο της Καβάλας» δήλωσε και συνέχισε λέγοντας ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ήταν πολύ κοντά στον ΑΟΚ και τα προηγούμενα χρόνια και βοήθησε σημαντικά σε όλα τα επίπεδα». Όπως έγινε γνωστό το θέμα του στέγαστρου στο «Ανθή Καραγιάννη» έχει… ξεπαγώσει και σε λίγο καιρό θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, είτε για τη μια πλευρά των κερκίδων (από την πλευρά των δημοσιογραφικών) είτε και από την απέναντι (από τη θάλασσα).

Οι παρόντες…

Παρόντες στη συνάντηση εκτός από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΑΟΚ Αντώνη Αντωνίου, ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας Γιώργος Πριονίδης, που και αυτός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην είσοδο του Γιάννη Διαμαντίδη στην ομάδα και παρέχει κάθε δυνατή στήριξη και ενημέρωση για τον σύλλογο. Εκεί ήταν και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και υπεύθυνος Ακαδημιών του «δικέφαλου» Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος.