ΕΠΣ Καβάλας: Γενική Συνέλευση σε ήπιους τόνους και με ενδιαφέρουσες παρουσίες

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της χρονιάς – Διαβάστε ποιες αποφάσεις πάρθηκαν για τη νέα χρονιά – Τι είπε στο χαιρετισμό του ο τεχνικός διευθυντής του ΑΟΚ Βαγγέλης Αγγελής

Μπορεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 8/7 στο Ενωσιακό Γήπεδο των Αμισιανών, να μην έμοιαζε σε τίποτα με κάποιες άλλες, λίγα μόλις χρόνια πριν (όπου η ένταση ήταν στο… κόκκινο), ωστόσο και αυτή είχε το ενδιαφέρον της, με αρκετές ειδήσεις και ιδιαίτερες παρουσίες.

Κατ’ αρχήν η ΓΣ ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της μεγάλης απούσας της εκδήλωσης, της δημοσιογράφου Ντίνας Τσολακίδου που «έφυγε» πριν από περίπου 11 μήνες και η οποία παρακολουθούσε ανελλιπώς τις εργασίες της συνέλευσης επί πάρα πολλά χρόνια.

Στη συνέλευση χαιρετισμό απεύθυναν ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Προπονητών Ποδοσφαίρου Καβάλας Γιώργος Αγγελίδης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη οι σύλλογοι να απασχολούν πτυχιούχους τεχνικούς οι οποίοι θα προπονούν σε ένα τμήμα και όχι σε… περισσότερα, ενώ ως εκπρόσωπος του Νέστου Χρυσούπολης (του ενός από τους δύο εκπροσώπους της Καβάλας στη Γ’ Εθνική) ευχήθηκε καλή χρονιά ο Δημήτρης Ψυχουδάκης, που επανέρχεται στα διοικητικά του συλλόγου.

Βαγγέλης Αγγελής: Παράσχος και Αναστασιάδης μου είπαν τα καλύτερα για την Καβάλα – Ενθουσιασμένος από τις αθλητικές υποδομές της περιοχής

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του εκπροσώπου του ΑΟΚ στη ΓΣ, του νέου τεχνικού διευθυντή Βαγγέλη Αγγελή, που ήρθε στο «καραβάκι» μετά από 2 χρόνια στη Νίκη Βόλου. Αφού ανέφερε ότι η πρώτη επαφή του με την ομάδα ήταν όταν είχε φέρει στην Καβάλα (ως μάνατζερ παικτών) τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη από τον ΠΑΟΚ, τόνισε ότι πριν αποδεχτεί την πρόταση που του έκανε ο πρόεδρος του ΑΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, συμβουλεύτηκε δύο προπονητές που πέρασαν από την Καβάλα τη γνώμη των οποίων εκτιμά ιδιαίτερα. «Αρχικά μίλησα με τον Γιώργο Παράσχο με τον οποίο συνεργαστήκαμε στον Απόλλωνα και μου είπε τα καλύτερα για την ομάδα και τον κόσμο της, ενώ το ίδιο έκανε και ο Άγγελος Αναστασιάδης με τον δικό του ιδιαίτερα τρόπο» ανέφερε στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που διέπει τη νέα διοίκηση σε ότι αφορά τη σχέση της με τα τοπικά σωματεία της Καβάλας.

«Θέλουμε να έχουμε αληθινά στενές και φιλικές σχέσεις με όλα τα σωματεία και γι’ αυτό θα είμαστε εμείς που κάνουμε κινήσεις για να το πετύχουμε αυτό» είπε και στη συνέχεια μίλησε για την εμπειρία του στο Βόλο λέγοντας ότι εκεί «ο Αχιλλέας Μπέος μιλάει για τον ΝΠΣ Βόλο με το σύνθημα ‘’μια πόλη, μια ομάδα’’. Εδώ στην Καβάλα δεν υπάρχουν τέτοια θέματα και μπορώ να πω ότι το σύνθημα για τον ΑΟΚ θα είναι ‘’ένας Νομός, μια ομάδα’’»! Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των σωματείων ανέφερε ότι «εμείς θα ήμαστε αυτοί που θα έρθουμε να σας βρούμε», ενώ έκανε αναφορά και στις αθλητικές υποδομές της περιοχής λέγοντας ότι «είμαι ενθουσιασμένος από τις υποδομές που βλέπω στην Καβάλα. Στο Βόλο δεν είχαμε τέτοιες…»!

Γιώργος Πριονίδης: Αν υπάρχει η δυνατότητα, θα ενισχύσουμε και φέτος οικονομικά τα σωματεία

Στον διοικητικό και οικονομική απολογισμό που έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Γιώργος Πριονίδης (και εγκρίθηκε ομόφωνα), έγινε αναφορά για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο, ενώ για τις μικτές τονίστηκε ότι η ομάδα ήταν άτυχη καθώς αποκλείστηκε στο κύπελλο από την Πέλλα που μετέπειτα πήρε τον τίτλο. Όπως τονίστηκε, φέτος οι προπονητές των μικτών θα ξεκινήσουν δουλειά δύο μήνες νωρίτερα και στη διάρκεια της χρονιάς θα γίνουν προπονήσεις και στους 4 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά, η ΕΠΣΚ το 2022 είχε έσοδα 66.336 ευρώ και έξοδα 55.303 ευρώ, ενώ επισημάνθηκε ότι αν υπάρχει η δυνατότητα η Ένωση θα ενισχύει τα σωματεία στον τομέα αυτά. «Πέρσι ενισχύσαμε τα σωματεία μ’ ένα ποσό των 300 ευρώ, ωστόσο αυτό συνολικά για την ΕΠΣΚ ήταν 12.000 ευρώ» δήλωσε ο κ. Πριονίδης και συνέχισε «αν μπορέσουμε το ίδιο θα κάνουμε και τη νέα χρονιά».

Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν στη Γενική Συνέλευση

Οι άλλες αποφάσεις που ανακοινώθηκαν στη Γενική Συνέλευση έχουν ως εξής:

  • Πέρασε ομόφωνα η πρόταση του ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα για εθελοντική αιμοδοσία. Θα υπάρξει συνεννόηση με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και θα ανακοινωθεί η ημέρα αιμοδοσίας
  • Η πρόταση, αντί να δοθούν στις ομάδες από 300 ευρώ, να αγοραστούν μ’ αυτά τα χρήματα από την ΕΠΣΚ, ποιοτικές μπάλες και να μοιραστούν στα σωματεία, και με τον τρόπο αυτό οι αγώνες της Ένωσης να γίνονται με την ίδια μπάλα, θα εξεταστεί από τη διοίκηση.
  • Τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου, ενώ το κύπελλο θα διεξαχθεί με όλες τις ομάδες να μπαίνουν στην κληρωτίδα (σε νοκ άουτ αγώνες), εκτός απ’ αυτές της Θάσου, που θα παίξουν μεταξύ τους και όποια απομείνει στην πορεία θα αναμετρηθεί με τις υπόλοιπες.
  • Από την Α’ κατηγορία την επόμενη χρονιά θα υποβιβαστούν τουλάχιστον 3 ομάδες (αν δεν υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική ομάδες της Καβάλας).
  • Από τη Β’ κατηγορία θα προβιβαστούν στην Α’ οι δύο πρωταθλητές των ομίλων (Α’ και Β’), ενώ για την 3η θέση θα δοθεί αγώνας μπαράζ ανάμεσα στους δύο δεύτερους των ομίλων.
  • Και τη νέα χρονιά θα μπορούν οι σύλλογοι να δηλώνουν και ομάδες (β‘). Ενδιαφέρον έχουν δείξει, ο ΑΟΚ, ο Νέστος και ο Ορφέας Ελευθερούπολης. Από τη νέα χρονιά όμως, αν σημειωθούν παρατυπίες από τις εν λόγω ομάδες, οι ποινές θα καταλογίζονται στις ομάδες α’!
  • Οι ομάδες της β’ κατηγορίας της Θάσου θα αγωνίζονται όλες σ’ έναν όμιλο και οι ομάδες που θα τις αντιμετωπίζουν θα έχουν οικονομική ενίσχυση από την ΕΠΣΚ, που θα προκύπτει και από τα συν 15 ευρώ που θα καταβάλουν στο εξοδολόγιο για κάθε παιχνίδι, οι ομάδες του άλλου ομίλου που δε θα «ταξιδέψουν» στο νησί.
  • Από τη νέα χρονιά οι ομάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά έναν «μικρό» στις ενδεκάδες τους (γεννημένος το 2005).
  • Την περσινή χρονιά τη θέση του εκλιπόντος Δημήτρη Ρουμελιώτη στο ΔΣ της ΕΠΣΚ, κατέλαβε ο πρώτος αναπληρωματικός Τάσος Αποστολακάκης από την Ασπίδα Πολυστύλου, που παραιτήθηκε από τη θέση του στο σύλλογο. Φέτος όμως θέλει να επιστρέψει στην Ασπίδα και έτσι τη θέση στη διοίκηση της Ένωσης θα καταλάβει ο δεύτερος αναπληρωματικός Θόδωρος Ανανιάδης.

Τα γήπεδα «χωράφια», η πρόταση για Γ’ κατηγορία και οι «μικροί»

Από τις τοποθετήσεις των παραγόντων στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε ξεχώρισε αυτή του προέδρου του Αετού Οφρυνίου Νίκου Λαμπίδη που αναφέρθηκε στην πολύ κακή κατάσταση που βρίσκονται οι αγωνιστικοί χώροι σε πολλά γήπεδα (τα χαρακτήρισε… χωράφια). Ζήτησε από τις ομάδες να καταβάλουν μια μικρή προσπάθεια να τους περιποιηθούν, αλλιώς να μη διεξάγονται εκεί αναμετρήσεις.

Ο πρόεδρος του Κεραυνού Ελευθερών Οδυσσέας Ευδοκίου, ανέφερε ότι είναι ανάγκη να επιστρέψει η Γ’ κατηγορία για να μεγαλώσει και το ενδιαφέρον στη Β’ και πρότεινε στη Γ’ να συμμετέχουν οι ομάδες Κ-16 των τοπικών συλλόγων. Επίσης ζήτησε να μεγαλώσει ο αριθμός των «μικρών» που είναι υποχρεωμένες οι ομάδες να χρησιμοποιούν στις ενδεκάδες τους.

Στη συζήτηση παρενέβη και το μέλος της ΕΠΣΚ και υπεύθυνος για τις μικτές ομάδες Δημήτρης Αμπαζής, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι από τα παιδιά που είχαν επιλεγεί πριν από 3-4 χρόνια στις μικτές ελάχιστα έχουν προχωρήσει στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι γ’ αυτό έχουν ευθύνες και οι σύλλογοι που δεν τους αξιοποιούν.

Οι παράγοντες των σωματείων απένειμαν τα εύσημα στην ΕΠΣΚ και τον υπεύθυνο των πρωταθλημάτων υποδομών Νεκτάριο Τζίκο για την άψογη διοργάνωση τους.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι η ΕΠΣ Καβάλας είναι από τις ελάχιστες Ενώσεις στην Ελλάδα που όλα τα μέλη της έχουν αθλητική αναγνώριση και συμμετείχαν κανονικά στη Γενική Συνέλευση.