Τα τρόπαια της νταμπλούχου ΑΕΚ «ταξιδεύουν» και στην Καβάλα

Οι δύο κούπες του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου θα παρουσιαστούν σε ειδικές εκδηλώσεις σε Ελευθερούπολη και Νέα Καρβάλη, η οποία «συνδέεται» και με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Κοντά στους οπαδούς της σε όλη την Ελλάδα φέρνει η ΑΕΚ τα φετινά τρόπαια. Η ΠΑΕ της ομάδας αποφάσισε να παρουσιάσει τις δύο κούπες (Πρωτάθλημα και Κύπελλο) σε επιλεγμένα μέρη σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Νομός Καβάλας είναι ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του τροπαίου του πρωταθλήματος της ΑΕΚ της περιόδου 2022-23. Η αρχή θα γίνει στην Ελευθερούπολη το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 όπου το τρόπαιο θα εκτεθεί σε χώρο εστίασης στην οδό Φρίξου Παπαχρηστίδη 137, από τις 20:30 και μετά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βραβεύσεις παλαιών ποδοσφαιριστών και διακεκριμένων φιλάθλων της ΑΕΚ από την περιοχή, ενώ θα υπάρξει και προβολή σε video wall των highlights της πορείας της νταμπλούχου Ελλάδας ΑΕΚ της σεζόν που πέρασε.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι τοπικών φορέων, βουλευτές του Νομού, καθώς και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου.

Επίσης, την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 στη Νέα Καρβάλη (10:30 έως 13:00) θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση, με επίκεντρο το τρόπαιο του πρωταθλήματος, στο αμφιθέατρο της τοπικής κοινότητας, η οποία θα είναι η διοργανώτρια της εκδήλωσης σε συνεργασία με τον τοπικό σύνδεσμο φιλάθλων ΑΕΚ.

Η δε επιλογή της Νέας Καρβάλης δεν είναι καθόλου τυχαία. Ονόματα των πόλεων της Μικράς Ασίας και μεγάλες μορφές του προσφυγικού ελληνισμού φιγουράρουν στις πύλες εισόδου, περιμετρικά του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα «υπογράφει» και η προσφυγιά της Καβάλας: Χορτοκόπι, Αγίασμα, Καρβάλη είναι μερικές από τις περιοχές που εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες στην περιοχή μας, κουβαλώντας τις μνήμες και τα ονόματα των πόλεών τους τα οποία φιγουράρουν περιμετρικά του νέου γηπέδου της ΑΕΚ [διαβάστε εδώ].