Αντώνης Δούκας: Ένας πολυταξιδεμένος προπονητής στον πάγκο της Kavala BC

Ο 51χρονος προπονητής από την Κέρκυρα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι θα οδηγήσει την ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας

Ενας προπονητής που στην κυριολεξία έχει δουλέψει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, θα είναι αυτός που θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα μπάσκετ της Καβάλας στο νέο ξεκίνημα που επιχειρεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής!

Πρόκειται για τον Αντώνη Δούκα, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με την τελευταία να την επισημοποιεί με μια λιτή ανακοίνωση που αναφέρει: «Η Kavala BC ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Αντώνη Δούκα στη θέση του προπονητή της ανδρικής ομάδας. Καλώς ήρθες Αντώνη. Καλή συνεργασία».

Ο 51χρονος Κερκυραίος τεχνικός έχει προπονήσει ομάδες από Αλβανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Παλαιστίνη, ΗΠΑ, Γεωργία, Κίνα αλλά και Ισπανία. Όσον αφορά τη Basket League, έχει θητεύσει ως βοηθός προπονητή σε Λάρισα και Ηρακλή. Υπό την καθοδήγησή του, η Εθνική Μπαγκλαντές (από την οποία αποχώρησε την περασμένο Ιανουάριο), ανέβηκε δυο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Ακόμα, κατέλαβε την τρίτη θέση, κατακτώντας και μετάλλιο στο South Asia basketball Association Championship.

Η συμφωνία με τον Έλληνα προπονητή ενεργοποιήθηκε αφού δεν προχώρησε η περίπτωση της επιστροφής στην Καβάλα του Αμερικάνου Μάλκολμ Άρμστερντ, που θα αναλάμβανε διπλό ρόλο ως παίκτης – προπονητής και ο οποίος τελικά δεν αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε.