Τίμος Καβακάς: Να γίνει ο ΑΟΚ ομάδα φαινόμενο!

Συνέντευξη τύπου του προπονητή της ομάδας εν όψει της νέας χρονιάς – Τι είπε για την προετοιμασία, τις μεταγραφές και την πιθανότητα για συμμετοχή στη Super League 2

Tην πρώτη του παρουσίαση ως προπονητής του ΑΟΚ έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας 31/7 ο Τίμος Καβακάς, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Galaxy». Ο νέος τεχνικός της Καβάλας ήταν ξεκάθαρος ως προς τον στόχο της ομάδας τη νέα χρονιά, που θα είναι ο πρωταθλητισμός. «Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία αν δεν έχουμε αυτή την πορεία στο πρωτάθλημα» ανέφερε και επισήμανε ότι «αυτό που θέλω προσωπικά είναι ο ΑΟΚ να γίνει ομάδα φαινόμενο, τόσο με το ποδόσφαιρο που θα παίξει όσο και με την παρουσία του κόσμου, αλλά και γενικότερα με την εικόνα που θα παρουσιάσει»!

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες…

Αναλυτικά ο Τιμόθεος Καβακάς ανέφερε ότι «έχω αγωνιστεί για 3 χρόνια στον ΑΟΚ και τίμησα τη φανέλα του. Έκανε πολλούς φίλους εδώ. Όταν αγωνιζόμουν με την ομάδα είχαμε 15 χιλ. κόσμου στο γήπεδο, γιατί είχαμε ένα εξαιρετικό σύνολο και μια εξίσου εξαιρετική διοίκηση που ήταν κοντά στους ποδοσφαιριστές. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν μια δυνατή ομάδα που θα κυνηγήσει την άνοδο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός απ’ αυτό στο μυαλό μας. Θέλουμε όμως και τη στήριξη του κόσμου γιατί πραγματικά αυτοί που βρίσκονται στη διοίκηση της Καβάλας είναι αποφασισμένοι να κάνουμε μεγάλα πράγματα στην ομάδα. Γι’ αυτό λοιπόν ο κόσμος πρέπει να ξαναγυρίσει στο γήπεδο».

Ο τεχνικός του ΑΟΚ απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις των δημοσιογράφων που είχαν να κάνουν με την προετοιμασία και τις μεταγραφές!

– Προετοιμασία – Φιλικά: Ξεκινάμε σήμερα (χθες το απόγευμα) στο Ενωσιακό γήπεδο, όπου εκεί θα γίνει όλη η προετοιμασία, μιας και στο Κρυονέρι γίνονται έργα για την τοποθέτηση αυτόματου ποτιστικού συστήματος και επανασποράς του γηπέδου. Μέχρι στιγμής έχουν «κλείσει» 3 φιλικά παιχνίδια. Η αρχή θα γίνει στις 13/9 με τον Πανσερραϊκό (στις Σέρρες), με τον ΠΑΟΚ β’, με τη Δόξα Δράμας εκτός έδρας και με το Νέστο. Θα κλείσουμε ακόμα 2 φιλικά.

– Έναρξη Πρωταθλήματος: Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 4 Αυγούστου και η «σέντρα» στις 10 Σεπτεμβρίου, αν και θεωρώ ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί. Αν υπάρξει παράταση θα είναι καλό για εμάς, μιας και είμαστε μια νέα ομάδα. Αν όμως αργήσει πολύ και η προετοιμασία μας ξεπεράσει τις 6-8 εβδομάδες, τότε θα έχουμε πρόβλημα.

– Μεταγραφές: Το ρόστερ της ομάδας δεν έχει κλείσει ακόμα. Έχουμε κάνει σημαντικές μεταγραφές και σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας θα κάνουμε ακόμα 3 στις θέσεις του φορ, ενός περιφερειακού και ενός που αγωνίζεται στα αριστερά (μπακ-χαφ). Έχει κλείσει και τερματοφύλακας, που θα είναι στην «πρώτη» αλλά δεν υπέγραψε ακόμα.

– Η πιθανότητα της Super League 2: Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει ένα «ανοιχτό παράθυρο» για να αγωνιστούμε του χρόνου στη Β’ Εθνική, όμως ακόμα κι αν συμβεί αυτό ο στόχος μας θα είναι ο ίδιος δηλαδή ο πρωταθλητισμός. Οι παίκτες που έχουμε αποκτήσει μπορούν να υποστηρίξουν αυτόν τον στόχο. Επειδή υπάρχει αυτό το «παράθυρο» θα είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί και υπομονετικοί ως προς τις επόμενες επιλογές μας. Μας έχουν γίνει πολλές προτάσεις για παίκτες, ακόμα και από το εξωτερικό, ωστόσο θέλω οι παίκτες που θα έρθουν να έχουν γνώση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και να τους γνωρίζω. Δε θα περιοριστώ δηλαδή σε κάποια βίντεο που πιθανόν να στείλουν οι εκπρόσωποι τους.

Βαγγέλης Αγγελής: Ο ΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα

Στη συνέντευξη του προπονητή της Καβάλας παραβρέθηκε και ο τεχνικός διευθυντής του ΑΟΚ Βαγγέλης Αγγελής , ο οποίος όπως τόνισε γνωρίζει τον Τίμο Καβακά από την κοινή τους παρουσία στον Αστέρα Αμαλιάδας όταν η ομάδα έφτασε στα μπαράζ για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Ο τεχνικός διευθυντής επισήμανε την αναγκαιότητα της παρουσίας στο γήπεδο και της στήριξης των φιλάθλων λέγοντας ότι «πρέπει να δώσουμε και την ψυχή μας για την ομάδα, και μέσω των διαρκείας και με την παρουσία στο γήπεδο. Ο ΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα κι αυτό το καταλάβαινα όταν βρισκόμουν εδώ ως αντίπαλος, βλέποντας τόσο κόσμο στις κερκίδες»!

Μπάμπης Παναγιωτίδης: Θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση με τα διαρκείας

Για την ανάγκη στήριξης της νέας προσπάθειας της ομάδας μίλησε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Μπάμπης Παναγιωτίδης ο οποίος ανέφερε ότι «στόχος μας φέτος θα είναι να κάνουμε την υπέρβαση στον αριθμό των διαρκείας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που έχει ο κόσμος και γι’ αυτό το λόγο έχουμε αρκετές κατηγορίες στις τιμές που τα διαθέτουμε. Ξεκινάμε από 80 ευρώ στην κερκίδα της θάλασσας (12-1-2) και 100 ευρώ κάτω από τα δημοσιογραφικά (6-7-8). Οι σκεπαστές θα κοστίζουν 200 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν και οι VIP που θα κοστίζουν 500 ευρώ.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας ανέφερε και πάλι τα ονόματα που θα απαρτίζουν τη διοικούσα επιτροπή της ομάδας, με επικεφαλής τον Γιάννη Διαμαντίδη, και τους Νίκο Κοσκινά και Μπάμπη Πασχαλίδη από τη Θεσσαλονίκη. Από την Καβάλα στο διοικητικό σχήμα θα είναι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΚ Αντώνης Αντωνίου, ο Ανδρέας Ζερτιλίδης, ο Θάνος Σπανδωνίδης (από τις Ελευθερές) καθώς επίσης και ο Ανδρέας Σκλαρής.