32ο Open Διεθνές Τουρνουά Σκάκι Καβάλας: Μεγάλος νικητής ο Κινέζος Jinshi Bai

Ο 24χρονος σκακιστής, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε κερδίσει και ένα άλλο διεθνές τουρνουά στην Παλαιοχώρα της Κρήτης, πήρε την 1η θέση με 7,5/9 και κατέκτησε το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ

Ο Κινέζος Jinshi Bai ήταν ο μεγάλος νικητής στο 32ο Open Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Βασίλης Θεοδωρίδης», που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας. Ο 24χρονος σκακιστής, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε κερδίσει και ένα άλλο διεθνές τουρνουά στην Παλαιοχώρα της Κρήτης, κατέκτησε και το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ με 7,5/9.

Στη 2η – 6η θέση με 7/9 ισοβάθμησαν ο Σέρβος Nikoala Sedlak, ο Κινέζος Chenxi Zhao, ο Κολομβιανός Jose Gabriel Cardoso, ο Κροάτης Leon Livaic και ο Ινδός Saha Neelash, ενώ πρώτη γυναίκα με 5/9 αναδείχθηκε η Πολωνή Aleksandra Lach.

Στον Β’ Όμιλο πρώτος νικητής με 7,5/9 αναδείχθηκε ο 12χρονος Γεώργιος Μπουγάς σε ισοβαθμία με τον 2ο Αλβανό Ergit Ramaj. Στην 3η θέση με 7/9 ο Ιωάννης Παπαγεωργίου. Πρώτη γυναίκα με 6,5/9 η Ευαγγελία Αποστολακάκη.

Στον Γ’ Όμιλο είχαμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με 7,5/9. Πρώτος νικητής με αναδείχθηκε ο Ανδρέας Μακρόπουλος ενώ ακολούθησαν ο Αλέξανδρος – Πάρις Παπαδόπουλος και ο Χαράλαμπος Καμπερίδης. Πρώτη γυναίκα η Κωνσταντίνα Μανιάτη με 6/9.

Στον Δ’ Όμιλο Παμπαίδων (U10) πρώτη νικήτρια με 8/9 αναδείχθηκε η Zumra Kocabas από την Τουρκία. Στη 2η– 3η θέση ισοβάθμησαν με 7/9 η Αικατερίνη Γάκη και ο Γεώργιος Μπάσιος

Στους νικητές και νικήτριες μοιράστηκαν συνολικά χρηματικά έπαθλα 9.000 ευρώ.

396 σκακιστές από 36 χώρες του κόσμου

Φέτος αγωνίστηκαν συνολικά 396 σκακιστές από 36 χώρες, χωρισμένοι σε 4 Ομίλους ανάλογα με την δυναμικότητά τους και ανάμεσά τους 13 GM, 11 IM, 2 WGM, οι οποίοι διατήρησαν πάλι το τουρνουά της Καβάλας σε υψηλό επίπεδο ποιότητας και δυναμικότητας.

Οι αγώνες έγιναν στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο της Μεγάλης Λέσχης και ολοκληρώθηκαν με την τελετή λήξης, όπου έγιναν οι απονομές στους διακριθέντες σκακιστές. Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Παναγιώτης Αγγελίδης, οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Μουμτσάκης και Κωνσταντίνος Βακιρτζής, ο αντιπρόεδρος της “Δημωφέλειας” Νικόλαος Σουλίδης και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/Θμιας Αικατερίνη Μαρκάκη.

Ο Νικόλαος Σπυρόπουλος έκανε την 3η νόρμα IM στο τουρνουά και θα του απονεμηθεί ο τίτλος IM. Επίσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο σύλλογο ο βετεράνος σκακιστής και προπονητής Ιωάννης Αυτσόγλου, που επί 30 χρόνια αποτελεί εμβληματική μορφή του συλλόγου και ο Elliott Renzies, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια είναι φίλος και υποστηρικτής του συλλόγου από τη μακρινή Αυστραλία, όπου ζει. Τις τιμητικές πλακέτες απένειμε ο θεόδωρος Θεοδωρίδης, αδερφός του αείμνηστου Βασίλη Θεοδωρίδη σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή.

Το 32ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας διοργάνωσε για μία ακόμη φορά με επιτυχία ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας με συν-διοργανωτές τον Δήμο Καβάλας με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας που στήριξαν οικονομικά και οργανωτικά το Τουρνουά.

(Πηγή: Φίλοι Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας)