ΑΟ Καβάλα: Με δύο πρόσωπα στη φιλική ήττα 4-0 στις Σέρρες

Το συγκρότημα του Τίμου Καβακά στάθηκε καλά στο 1ο φιλικό της χρονιάς, απέναντι στον Πανσερραϊκό που έδινε το τελευταίο παιχνίδι της προετοιμασίας του – Ήταν ανταγωνιστικός στο 1ο μέρος, όχι όμως και στην επανάληψη

Με δύο πρόσωπα παρουσιάστηκε στο πρώτο φιλικό της χρονιάς η ομάδα της Καβάλας, το απόγευμα της Κυριακής στις Σέρρες, όπου γνώρισε την ήττα με 4-0 από τον Πανσερραϊκό.

Στο 1ο ημίχρονο το συγκρότημα του Τίμου Καβακά, κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε πίεση από τους γηπεδούχους, και να δεχτεί το πρώτο γκολ στις καθυστερήσεις του 45λεπτου. Στην επανάληψη με τις αλλαγές που έγιναν (ανάμεσα στις οποίες και ορισμένοι υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές) η εικόνα άλλαξε και οι γηπεδούχοι, που γι’ αυτούς ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα της Super League, επικράτησε με ευκολία σημειώνοντας ακόμα 3 τέρματα.

Το 1-0 έγινε στο 46ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ του Χατζηστραβού, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αστρά, που 10 λεπτά νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Άλεξιτς. Στο 50’ ο Σοφιανός μετά από ώρα εναλλαγή της μπάλας με τον Μούργο, έκανε με σουτ μέσα από την περιοχή γράφοντας το 2-0, ενώ στο 75’ο Μασκανάκης με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 83′ με τον Γούλερι σε αντεπίθεση. Η πιο σπουδαία ευκαιρία του ΑΟΚ στο παιχνίδι χάθηκε στο 77’ όταν σέντρα σουτ του Μπατσαρά καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Συνθέσεις

Ο ΑΟΚ αγωνίστηκε με τους Αστρά, Σμίλτο, Μπιμπισίδη, Καζαντζίδη, Δαλιανόπουλο, Γκέντσογλου, Τζελίδη, Καρακώστα, Αλτιντζή, Κουτσιανικούλη και Γκέκα, ενώ στο 2ο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Μπατσαράς, Ιωαννίδης, Σταθάκης, Παβλόφ, Βασιλόπουλος, Ρ. Παπαδόπουλος. Αγωνίστηκαν επίσης και οι υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές Αμίκο, Γκαργκαλακτίδης, Έντγκαρ (Παραγουανός) και Νικολόφ (Ρώσος).

Για τον Πανσερραϊκό, ο Πάμπλο Γκαρσία χρησιμοποίησε τους Χοβάν (46′ Κατσικάς – 70′ Τσιλιγγίρης), Ντάνκερλαι (46′ Δεληγιαννίδης), Πηλέας (46′ Τσαγκαλίδης), Πεταυράκης (46′ Αυλωνίτης), Γκοτζαμανίδης (46′ Μούργος), Χάγιεκ (60′ Καρασαλίδης) Στάικος (46′ Οικονόμου), Θυμιάνης (46′ Στίνα), Χατζηστραβός (46′ Μασκανάκης), Τομάς (46′ Σοφιανός), Αλεξιτς (46′ Γούλερι).